• Haberler
  • Güncel
  • 'Muğla'daki sağlık personelleri makus talihini ne zaman yenecek?'

'Muğla'daki sağlık personelleri makus talihini ne zaman yenecek?'

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çicek 'Muğla'daki sağlık personelleri makus talihini ne zaman yenecek?' diyerek çeşitli açıklamalarda bulundu.

  • 1776

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çicek, sağlık çalışanları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sağlık çalışanlarının tatil yapamadığı bir bayram tatilinin daha sonuna geldik. 
İlimizin yaz kış nüfusu arasında büyük değişimler olduğunu, 1 milyon nüfuslu ilimizin yaz aylarında 3 milyona kadar ulaştığını, vaka ve hasta sayılarında iki kata varan artışlar olduğunu, yerleşik nüfusun dikkate alınarak personel planlaması yapılmasının bu nüfus değişimlerinde personel sıkıntısına neden olduğunu her platformda dile getirmemize rağmen, sağlık personeli sayısında artışa gidilmemiş, Bakanlık tarafından personel desteği sağlanmamıştır. 

Sendika olarak, gerek yazılı gerek sözlü olarak sürekli bu konuya dikkat çekmemize rağmen başarılı olamamaktan dolayı kendimizi sorgular hale geldik. Buradan yerel yöneticilere, siyasi iradeye ve sağlık bakanına yine sesleniyor ve söylüyoruz.
Muğla'nın Sağlık Personeli planlamasında yaz-kış nüfus ortalaması dikkate alınmalı.
Muğla'nın makus talihi denmemeli.

Sağlık çalışanları olarak bu 9 günlük süreci -tabiri caizse- atlatmış olduk. Neden mi? Çünkü Bu süreçte hekiminden hemşiresine genel olarak var olan personel eksikliği sorununa rağmen sağlık çalışanı arkadaşlarımız ilimize misafir olarak gelenlere sağlık hizmetini eksiksiz olarak sunabilmek için kapasite üstü çalışmışlar ve yine başarmışlardır.
Mevcut PDC yetersizliğinin yanı sıra, ilimizdeki kira bedellerinin oldukça yüksek olması ilimize tayin olan personelin gelmekten vazgeçmesine, mevcut çalışanların tayinle ilimizden ayrılmalarına sebep olmaktadır. Daha önceden dile getirdiğimiz bu problem ve çözüm önerimiz de aynı ısrarla dikkate alınmamaktadır.

Tekrar söylüyoruz ve ısrar ediyoruz.  İlimizdeki tüm lojmanların ve kamuya ait kullanılmayan binaların (eski bodrum devlet hastanesi, eski Milas devlet hastanesi, eski Datça devlet hastanesi) güçlendirme ve tadilat çalışmaları ivedilikle yapılmalı personele tahsis edilerek personel kaybının önüne geçilmelidir. 
Muğla’daki hastanelerimiz 9 günlük tatilde 55.000 bine yakın acil hasta başvuranlarının tetkik ve tedavisini gerçekleştirmiştir. Ve yine 112 ambulans ekiplerimiz ise bu süreçte yaklaşık 4000 vaka için görevlendirilmiştir.
Tatil boyunca başvuru sayısının 2 katına çıkmasına rağmen il geneli personel sayısında ise bir artış olmamıştır.
Bu anlamda, 9 günlük tatil süresince canla başla görevini eksiksiz yapan tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum. 

Valiliğimizin tatil süresince gayretle çalışan arkadaşlarımızı ödüllendireceğinden şüphemiz olmadığı gibi Bakanlığımıza teşvik ödemelerinin tavandan ödenmesi konusunda başvuru yapacağımızın da bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme