Muğla'da yöresel dille 'koronavirüs tedbiri' uyarısı

Muğla'da, Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformunca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşların sosyal mesafeye uymaları ve maske takmaları için Beşkaza Ağzı'nın kullanıldığı uyarı afişleri hazırlandı.

  • 848
Muğla'da yöresel dille 'koronavirüs tedbiri' uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Ferdi Yavuz'un haberine göre; Platform tarafından maske-mesafe-temizlik konularını içeren ve Beşkaza Ağzı ile hazırlanan “Nasıl söylediğimiz de önemlidir” temalı farkındalık çalışması, memnuniyetle karşılandı.
Vatandaşların yoğun olarak kullandığı, toplu taşıma araçlarına, restoranllara, kafelere, kamu kurumlarına dağıtılmaya başlanan afişlerde, “Endee virüs tüngüboturu, alanda gezennebotma” “Öte get beri gelme” “elini aazını yüdün mü voyn” “Ende çapıdı dıllabotma yüzüne key” sloganları yer alıyor. 
Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, yardımcılar Prof. Dr. Mustafa Gökçe, Prof. Dr. Sabri Sidekli, Bayram Koyuncu, Osman Akça ve Erkan Doğan’dan oluşan platform divanı üyeleri, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti.
Vali Tavlı’ya platform çalışmaları hakkında bilgi aktaran üyeler, “Beşkaza’nın Göbeklitepesi” olarak adlandırdıkları Kaya Resimleri ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı.
Seydikemer Belediyesince yürütülen ve platform olarak paydaş oldukları “Yörük Göç Yolları”nın tespitine dair GEKA projesi hakkında da bilgi veren Başkan Karakuş, projenin devamı sayılacak olan Fethiye ve Dalaman Göç Yollarının tespiti projelerine ve sonrasında düşünülen Turizmi çeşitlendirme projelerine destek istedi.
Karakuş, maske-mesafe-temizlik konularını içeren ve Beşkaza Ağzı ile platformca hazırlanan afişleri Vali Tavlı’ya takdim etti.
Afişlerde yer alan “Endee virüs tüngüboturu, alanda gezennebotma” “Öte get beri gelme” “elini aazını yüdün mü voyn” “Ende çapıdı dıllabotma yüzüne key” sloganları tebessüme neden oldu.
Karakuş, kültür ortak paydasında yapılacak çalışmalarda gördükleri desteğe minnettar olduklarını ve mesai gözetmeksizin çalışacaklarını ifade etti.
Muğla Valisi Orhan Tavlı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, platform çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.
 

Bakmadan Geçme