• Haberler
  • Siyaset
  • Muğla'da Meclis Komisyonu Cumhur İttifakı'ndan CHP'ye Geçti.

Muğla'da Meclis Komisyonu Cumhur İttifakı'ndan CHP'ye Geçti.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi'nde komisyon çoğunluğu tekrar CHP'ye geçti. İYİ Parti'den istifa eden 1 üye, CHP'ye katıldı.

  • 1814
Muğla'da Meclis Komisyonu Cumhur İttifakı'ndan CHP'ye Geçti.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Ferdi Yavuz'un haberine göre; Muğla Büyükşehir'de meclis komisyonlarındaki çoğunluk geçtiğimiz ay MHP'nin de grup kurmasıyla Cumhur İttifakı'na geçmişti. CHP Grubu'nun meclis komisyonlarındaki üstünlüğünü kaybetmemek için 7 olan komisyon sayısının 9'a çıkarılması için verdiği önerge oylanmış, ancak önerge 1 oy farkla reddedilmişti. 33'e karşı 34 oyla reddedilen önergeye İYİ Parti de ret oyu verirken, CHP'li Meclis üyesi Mürüvvet Başıhoş ise toplantıya katılmayarak CHP'nin komisyon üstünlüğünü kaybetmesine yol açmıştı.

Ancak bugün yapılan Büyükşehir Meclisi’nde komisyon çoğunluğu CHP’ye geçti. İYİ Parti’den istifa eden 1 üye, CHP’ye katıldı.

Meclis toplantısında komisyon üyelerinin sayısı 7’den 9’a yükseldi. Yapılan komisyon seçimleri sonrasında tüm komisyonlar CHP’ye geçti. Komisyon üyeliklerinde 5 CHP, 3 AK Parti ve 1 MHP meclis üyesi bulunuyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Türkan Saylan Yaşam Merkezi Salonu’nda gerçekleşti. Meclis toplantısında komisyon üye sayısının 7’dan 9’a çıkartılması oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyonlarda yer alacak olan 9 üyenin seçimi yapıldı. Yapılan seçimin ardından komisyonlar 5 CHP’li, 3 AK Parti’li ve 1 MHP’li üyeden oluştu. Böylelikle Büyükşehir Belediye Meclisinde komisyon çoğunluğu CHP’ye geçti.

Bakmadan Geçme