Muğla'da ikinci doz aşı uygulaması başladı

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında ikinci doz aşı uygulaması bugün itibariyle Muğla'da da başladı.

  • 929
Muğla'da ikinci doz aşı uygulaması başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Türkiye'de ilk aşı uygulama çalışması sağlık çalışanları ile 14 Ocak’ta başlamıştı. İkinci aşı ise 28 gün sonra Muğla’da da eş zamanlı olarak uygulanmaya başladı.
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ikinci doz aşı ile ilgili yaptığı açıklamasında; “28 gün sonra aşının ikinci dozu Muğla’da başladı. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın yerinde ve zamanında aldığı tedbirlerle pandemiye karşı mücadelemiz kararlılıkla sürüyor.İlk aşama da 14 Ocak tarihinde birinci doz aşı olan sağlık çalışanlarımıza yönelik ikinci doz aşı çalışması 28 gün sonra Muğla’mızın 13 ilçesinde bugün eş zamanlı olarak başladı.”dedi.
“11 Bin 111 Sağlık Çalışanı Aşılanacak”
Gökcan açıklamasına şu şekilde devam etti, “Bu süreçte Muğla’mızda kamuda ve özel sektörede görev yapan 11 bin 111 sağlık çalışanı unvan gözetmeksizin tüm çalışanlar hizmetli, güvenlik, TYP personeli dahil aşılanacaktır. Tüm aşılama hizmetleri ücretsiz bir şekilde sağlanacaktır. Bugün itibariyle 70 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza aşı uygulaması başladı. Ayrıca yarın itibariyle aşı takvimi kapsamında ilimizde yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır. Vatandaşlarımız, MHRS web, MHRS mobil, ALO 182 veya e-Nabız üzerinden veya doğrudan, kendisine en yakın sağlık kurumundan (Aile Sağlığı Merkezleri / Özel veya Kamu Hastanelerinden ) randevu alarak aşılanacaktır. Sıramız geldiğinde bizler de aşı olacağız. Tüm vatandaşlarımızı sırası geldiğinde aşı olmaya davet ediyorum.”
 

Bakmadan Geçme