Muğla'da engellilere özel dokunuş

Muğla Halk Eğitim Merkezi Olgunlaşma Enstitüsü ve Muğla Engelliler Derneği iş birliği ile özel bireylere yemek hazırlama kursu veriliyor.

  • 382

Özel bireyler buradaki eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi ayaklarının üzerinde durulması beklenirken, özel bireyler bu kurs sonucunda kendi evlerinde kolay bir şekilde kahvaltı hazırlamaları sağlanacak. Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, "Halk Eğitim Merkezi Olgunlaşma Enstitüsü ile Muğla Engelliler Derneği iş birliğinde özel bireylerimize kahvaltı hazırlama kursu başlattık. Bu kurstaki amacımız özel bireylerimizin aileleri olmadan tek başlarına kaldıkları zaman hayatlarını devam ettirme yönünde kendi karınlarını doyurma, basit şeyler yapabilip ayaklarının üzerinde durabilmeleri için böyle bir kurs planladık. Kursumuzun sonunda inşallah hayatlarında bir şeyler değişecek. Ben hasta olduğum zaman oğlum bana bir kahvaltı hazırlayabilsin istiyorum, beklentimiz bu. İnşallah sonuç alırız" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Olgunlaşma Enstitüsü öğretmeni Can Kaptan ise, "Kurumumuzun bünyesinde özel eğitim çocuklarımıza mutfak eğitimi ve kahvaltı hazırlama çerçevesinde bir kurs açtık. Burada temel hedefimiz çocukların özel eğitim çocuklarımızın gündelik hayatlarında temel ihtiyaçları olan mutfak ile ilgili çeşitli örnek çalışmalar yapmak. Ayrıca çocukların bir arada yaşamayı motivasyon ve kültür gibi geleneksel özelliklerimizden yararlanmalarını hedefliyoruz" diye konuştu.

Özel birey öğrencisi Miraç Koçar da, "Burada olgunlaşma eğitimi alıyoruz ve ben buraya geldiğim için çok mutluyum. Çok güzel bir ortam var arkadaşlarım burada, Can hocamız burada, Filiz hocamız burada. Çok güzel yemekler yapacağız inşallah. Burada patates yıkıyoruz, yıkadıktan sonra onları ince ince doğruyoruz ince ince doğradıktan sonra haftaya da inşallah pişirmeyi öğreneceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme