MUĞLA'DA EKMEĞE GİZLİ ZAM !

Muğla'da ekmek fiyatlarına 'dolaylı' yoldan zam yapıldı. Geçmişte 250 gram olarak üretilen ekmek, 200 grama çekildi, fiyatta ise değişikliğe gidilmedi.

  • 4051
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
MUĞLA'DA EKMEĞE GİZLİ ZAM !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Ferdi Yavuz'un haberine göre; ekmekte büyük tartışmalara neden olan gramaj düzenlemesi geçtiğimiz hafta uygulamaya girdi. Ekmeğin gramajında yapılan değişiklikle birlikte 250 gram olarak üretilen ekmek, 200 grama çekilirken fiyatta ise değişikliğe gidilmedi ve ekmeğin fiyatı 1.50 Kuruş olarak kaldı. 
Karar MUTSO Meclisinde Alındı
Muğla’da maliyet artışlarını gerekçe gösteren fırıncılar ekmeğin fiyatını sabit tuttu, ancak gramajını düşürdü. Daha önce 250 gram ekmek, 1 lira 50 kuruştan satılıyordu. Edinilen bilgiye göre Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi (MUTSO) tarafından alınan kararla geçtiğimiz haftadan itibaren 200 gram ekmek yine 1 lira 50 kuruştan satılmaya başlandı.
Vatandaş Gizli Zamma Tepkili!
Ekonomik zorluklar nedeniyle sofrasına ekmek koymakta zorlanan vatandaş, artık ya aynı sayıda ekmek alacak ama doymayacak ya da sofrasındaki ekmek sayısını arttıracak. Düzenlemeden haberden olan vatandaş ise gizli zamma tepkili.
“200 Gram Ekmek Sadece Kabuk ve Besleyiciliği Kalmıyor”
Muğla Yiyecek Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Güven Akarken ekmeğin gramajının düşürülmesi konusunda bir açıklama yaptı. Oda Başkanı Akarken; “Bizlerde yönetim kurulu olarak 4 ay önce toplantı yaptık. 250 gram ekmek 2 lira olsun dedik.  Çünkü ben bir ekmeğin 250 gramdan aşağı olmasını istemiyorum. 250 gramdan aşağı olan ekmek sadece kabuk oluyor. Besleyiciliği kalmıyor.” diye konuşarak şunları kaydetti;
“Yılbaşında bu yana una yüzde 50 zam geldi ve 100 liralık un şuan 150 lira oldu. Maya 40 liradan 90 liraya çıktı ve 100 de yüzün üzerinde bir zam demektir bu ayrıca hepimizin malumu elektrik yüzde 40 oranında zamlandı. Akaryakıt giderlerine de zam geldi. Dolayısıyla bu dönemde fırıncı esnafı gerçekten mağdur duruma düştü ve zararına iş yapıyorlar. Bizlerde yönetim kurulu olarak 4 ay önce toplantı yaptık. 250 gram ekmek 2 lira olsun dedik.  Çünkü ben bir ekmeğin 250 gramdan aşağı olmasını istemiyorum. 250 gramdan aşağı olan ekmek sadece kabuk oluyor. Besleyiciliği kalmıyor. Dolayısıyla ekmek 250 gram olsun 2 lira olsun dedik.  Fakat bu kararımız Ticaret Bakanlığı tarafından kabul görmedi. Fırıncı esnafının da bir çözüme ihtiyacı vardı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıda, MUTSO yönetim kurulu bir karar aldı ve o kararla “ekmeği 200 grama düşürelim ama fiyat aynı kalsın” şeklinde oldu. Ama biz oda olarak yapacağımız toplantıyla 250 gram ekmeğin 2 lira olması konusunda tekrar Ticaret Bakanlığı’na müracaatta bulunacağız. Tatbikî son kararı bakanlık verecek.”
 

Bakmadan Geçme