Muğla'da Adli Yıl törenle açıldı

Muğla'da, 2021-2022 adli yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Muğla Barosu'nca çelenk sunuldu.

  • 590
Muğla'da Adli Yıl törenle açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2021-2022 adli yılı açılışı, Muğla'nın Menteşe ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda yapılan törenle başladı.  Adli yıl açılış törenine Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Aslan, Muğla Adli ve İdari Yargı Adalet Komisyonuna bağlı Hakimler, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde görev yapan Cumhuriyet Savcıları, Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun ve avukatlar katıldı.
"ORMANLARI YAKANLAR HESAP VERECEK"
Adli yıl açılışında konuşan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Muğla'da yaklaşık 67 bin hektar alanın yandığı orman yangınları ile ilgili soruşturmaların sürdüğünü açıklarken, terör bağlantılarının olup olmadığının da geniş çaplı soruşturulduğunu belirtti.
Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Seydikemer, Köyceğiz, Kavaklıdere, Marmaris, Milas, Yatağan ve Bodrum'daki orman yangınları ile ilgili soruşturmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Başsavcı Yağcı, şu ana kadar 14-15 soruşturma dosyasının bulunduğunu, Seydikemer ve Bodrum'da 4 kişinin tutuklandığını, gözaltına alınan, olayla ilgisi bulunmadığı tespit edilenlerin serbest bırakıldığını açıkladı. Orman yangınları ile ilgili terör bağlantısının bulunup bulunmadığının tespiti ile ilgili çalışmaların titizlikle sürdüğünü belirten Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, kasten ya da tedbirsizlikle ormanları yakanların adalet önünde hesap vereceklerini söyledi.
İHTİSAS MAHKEMELERİ KURULDU
Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Aslan, "Adliyemiz yargı mensupları olarak temel amacımız Anayasa ve yasalar çerçevesinde hızlı ve etkin bir biçimde adaletin gerçekleşmesidir. Bunun yeni kurulan ve bugün itibari ile faaliyete geçen İhtisas Mahkemeleri olan Ticaret ve İş Mahkemeleri, ayrıca aramıza yeni katılan meslektaşlarımız ve yeni atanan personelimiz ile daha güçlü olarak gerçekleşeceğine ve vatandaşlarımızın adalete daha hızlı ulaşacağına inanıyorum" dedi.
Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun ise konuşmasında; “Adaletin Kestiği Parmak Acımaz ” güven noktasından bu günlere gelinmiş olmasının sebeplerini elbette irdelemek, araştırıp tespit etmek ve bilmek zorundayız" ifadelerini kullandı. Uzun, yeni yargı yılının, devletin temeli olan adaletin ve adalete güven duygularının güçlendirildiği bir yıl olması temennisinde bulundu.
 

Bakmadan Geçme