Muğla Alabalık Yetiştiriciler Birliği Başkanı'ndan Otgöz'e Ziyaret

Muğla Alabalık Yetiştiriciler Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'ü makamında ziyaret etti.

  • 1186

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer için çalışmalarına devam ederken bir yandan da kendisini ziyaret edenleri makamında ağırlıyor. Muğla Alabalık Yetiştiriciler Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım’ı makamında ağırlayan Otgöz, Seydikemer’in alabalık üretimindeki yeri hakkında bilgiler aldı.
Muğla Alabalık Yetiştiriciler Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım, Türkiye'deki alabalık üretiminin büyük bölümünün Muğla'nın Seydikemer, Fethiye ve Dalaman ilçelerinde yapıldığını dile getirdi.
Yıldırım, "Yılda yaklaşık 60-70 milyon yavru üreten firmalarımız var. Muğla'da üretilen alabalık yavruları Türkiye'ye dağılıyor. Yıllık üretilen 100 bin ton alabalığın 30 bin tonu ihraç ediliyor. Alabalıkta 116 milyon, Türk somonunda ise 29 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. Muğla'da üretilen balıklara yurt dışından yoğun talep var. Özellikle Hollanda, İtalya, Yunanistan, Japonya, Rusya en çok ürün yolladığımız ülkeler. Tertemiz kaynak sularımızda üretilen balıklarımız çok tercih ediliyor. İşlenmesi, ambalajlanması ve lojistiği mükemmel şekilde yapılıyor.” Diye konuştu. 
Yıldırım, “Markalaşma ve tanıtım konusunda başkanımızın ve bizlerin güzel fikirleri var. Bu konuda talebimiz oldu ve oda yönetiminden destek istedik. Fethiye ve Seydikemer alabalığının tüm Türkiye’ye ve vatandaşlarımıza tanıtılması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bunun üzerinde çalışacağız” dedi.
 

Bakmadan Geçme