Müftü Oktay, 'Kandiller Ramazan-ı Şerif'e hazırlıktır'

Müslüman alemi için en değerli günlerden birisi daha geldi, çattı. Regaip Kandili, bu yılda dualar ve ibadetler ile geçirilecek. Akşam saatlerinde camiler dolup taşacak, eller semaya yükselecek.

  • 1130
Müftü Oktay, 'Kandiller Ramazan-ı Şerif'e hazırlıktır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Perşembe gününü cumaya bağlayan gece Regaib Kandili idrak edilecek. Fethiye Merkez Yeni Camii başta olmak üzere tüm camilerde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılıp, Kuran-ı Kerim okunacak. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Regaib yakınlaşmak ve yaklaşmak olarak tabir edilmektedir. Amaç burada Allah rızası için güzel işler yapmak. Allah-ü Teala bu geceyi kendine yakınlaşmamızı vesile kılsın” dedi. 

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay yaptığı açıklamada, “Recep ve Şaban ayının ardından gelecek 11 Ayın Sultanı Ramazan’ın hem ülkemize hem de Fethiye’ye hayırlar getirmesini diliyorum. Perşembe’yi cumaya bağlayan gece Regaib Kandilini idrak etmiş olacağız. Merkez Yeni Camii’nde namaz öncesinde bir sohbetimiz olacak. Namazın ardından hocalarımız Kuran-ı Kerim tilaveti yapıp, mevlit ve ilahiler okuyacak. Bunun dışında tüm camilerimizde günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapılıp, dualar edilecek ve Kuran-ı Kerim okunacak.Hazreti Ali Camii’nde namazdan sonra kadın hocalarımız tarafından kadınlarımıza yönelik bir program olacak” ifadelerini kullandı. 

Müftü Oktay, “Regaib yakınlaşmak ve yaklaşmak olarak tabir edilmektedir. Amaç burada Allah rızası için güzel işler yapmak. Allah-ü Teala bu geceyi kendine yakınlaşmamızı vesile kılsın. Recep ayının 27. gecesi Miraç Kandili, Şaban ayının da 15. gecesi Berat Kandili… Bunlar adeta Ramazan-ı Şerif’e bir hazırlıktır” diye konuştu. 


 

Müftü Oktay, 'Kandiller Ramazan-ı Şerif'e hazırlıktır'
Müftü Oktay, 'Kandiller Ramazan-ı Şerif'e hazırlıktır'

Bakmadan Geçme