Müftü Oktay, 'Bayramı Evlerimizde Yaşayacağız'

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla bir açıklamada bulundu. Müftü Oktay, 'Bayram sevinç anı demek, mutluluk anı demek. Dönüp dolaşıp her yıl gelen gün anlamına geliyor. Ama bu yıl itibariyle biraz buruk yaşayacağız. Bayramı evlerimizde yaşayacağız' dedi.

  • 933
Müftü Oktay, 'Bayramı Evlerimizde Yaşayacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramı’nın bu yıl evlerde yaşanacağını ifade eden Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, isteyenlerin Bayram namazı yerine sabah namazından bir saat 10 dakikalık bekleme süresinin ardından kuşluk namazı kılabileceklerini belirtti. Müftü Oktay, “Bayram; sevinç anı demek, mutluluk anı demektir. Dönüp dolaşıp her yıl gelen gün anlamına geliyor. Ama bu yıl itibariyle biraz buruk yaşayacağız. Bayramı evlerimizde yaşayacağız. Çocuklarımızla birlikte, nasıl Ramazan ayını idrak ettiysek, Kadir Gecesi’ni nasıl evlerimizde geçirmişsek bu yıl da inşallah bayramı evlerimizde geçireceğiz. Malum salgın hastalıktan dolayı devlet büyüklerimizin bize yapmış olduğu toplum sağlığı açısından yaptığı uyarılara azami şekilde dikkat etmek de bizim için bir nevi kul hakkına girdiğinden; bunları yerine getirmek de insan için ibadet mahiyetindedir” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Müftü Oktay, “Bayram namazları, Cuma namazları gibi camilerde eda edilen ibadetlerdendir. Ama bu yıl camilerimizde Bayram namazı kılamayacağız. Fethiye için saat 06.22’den sonra bayram namazı kılınabilecekti. Evde olan kardeşlerimiz, sabah namazlarını kıldıktan sonra yaklaşık bir saat 10 dakika bekledikten sonra yani güneşten sonra Din İşleri Yüksek Kurulumuzun yaptığı açıklamada olduğu gibi kuşluk namazı kılabilirler. Dua namazı kılabilirler. Yine çocuklarına bayram harçlıklarını verirler. Onların da bayramlıklarını giydirip güzelce seccadede bir nebze de olsa evde bayram sevincini yaşamış olurlar. Tabi aile ziyaretleri, büyüklerimizin ellerini öpmek, onların hayır dualarını almak hem ibadettir hem de kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Yalnız bu yıl biraz daha teknolojiyi kullanarak onlarla ekranlardan bayramlaşmayı, bayramlarını tebrik etmeyi tercih edeceğiz. İnşallah Rabbim en kısa sürede bu hastalıklardan gerek yurdumuzu gerek dünyayı emin kılar. Huzurlu, sağlıklı, barış içerisinde bir dünyaya, bir ülkeye kavuşuruz diye ümit ediyoruz. Rabbim tekrar Fethiye’mizin, yakındaki tüm ilçelerimizin ve güzel ülkemizin ve necip milletimizin ümmeti Muhammet’in bayramlarını tebrik ediyorum, hayırlı mübarek eylesin, insanlığın da hidayetine vesile kılsın” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme