Müftü Oktay, 'Aile cennete açılan yolculuğun ilk durağıdır'

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2019 Mevlid-i Nebi Haftası'nın ana konusu 'Peygamberimiz ve Aile' olarak belirledi. Bu kapsamda Fethiye Müftülüğü tarafından 'Evliliğe İlk Adım' seminerleri düzenleniyor. Bu etkinliğin amacının ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik etmek olduğu belirtildi.

  • 1250
Müftü Oktay, 'Aile cennete açılan yolculuğun ilk durağıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni evlenen ve yeni evlenecek çiftlere yönelik gerçekleştirilecek “Evliliğe İlk Adım” seminerlerinin açılış programı Tokgöz Camii altındaki Hacı Fehmi Özer Kuran Kursu’nda, Fethiye Müftüsü Kamil Oktay’ın katılımı ile gerçekleşti. Fethiye’de seminerler Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Sorumlusu Vaiz Emine Okulu tarafından verilecek.Türkiye genelinde uygulanacak projenin 8 konu başlığında “Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik, Nikah ve Sorunlulukları, Ailemin İletişim Dili, Ailede İffet ve Mahremiyet, Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun, Çocukla Şenlenen Yuvalar, Evlilikle Büyüyen Ailem, Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı” maddeleri yer alıyor.

Seminerin açılış programında konuşan Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ana konusu Peygamberimiz ve aile olarak belirlenmiştir. Aile cennete açılan yolculuğun ilk durağıdır.Nikah; ahirete uzanan bereketli bir yolculuktur. Diyanet İşleri Başkanlığımız ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik etmektedir. Aile kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, kurulan ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması için çalışmalar yapmaktadır. Bu bağlamda yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kuran ve sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından 8 konu başlığında ‘Evliliğe İlk Adım’ seminerleri yapılması planlanmıştır” dedi. 


 

Bakmadan Geçme