MÜEBBET HAPİS İKİ KERE VERİLSİN

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı silahlı saldırının tutuklu zanlısı Ferhat Keven P. için Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Savcı mütalaa da bulunup müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Aynı davada tutuksuz yargılanan T.Y. için de tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirme nedeni ile aynı şekilde cezalandırılmasını istedi. Duruşmada acılı baba Ahmet Bilgiç 'Oğlum suçsuz yere öldürüldü. Tek isteğim var müebbet hapis iki kere verilsin' ifadelerini kullandı.

  • 4125
MÜEBBET HAPİS İKİ KERE VERİLSİN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 1 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı kavgada yakalanıp tutuklanan Ferhat Keven P. ve diğer zanlıların yargılandığı davada sona yaklaşılıyor. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Savcı mütalaa da bulunurken sanık avukatları savunma için süre istedi. Fethiye’de emlak ofisinde çalışan Rusça tercümanlık yapan Kutlay Bilgiç’in iki yıl kadar önce Ortaca’nın Dalyan Mahallesinde bir kavgada öldürülmesi ile ilgili Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya acılı baba Ahmet Bilgiç, annesi Gülnaz Bilgiç ve avukatlar katıldı. Duruşmada iddia makamı esas hakkındaki mütalaasını yenilerken tutuklu sanık Ferhat Keven P. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Sanık Ferhat Keven P. olay günü yaşadıklarını yazıya döktüğünü belirtip mahkemeye göndereceğim dedi. Duruşmada sanık T.Y. de ilk ifadesini tekrarladığını ifade ederken sanık avukatları iddia makamının mütalaasına savunma yapmak için süre istediklerini belirttiler. 

Öldürülen Kutlay Bilgiç’in babası, Ahmet Bilgiç ise “Oğlum suçsuz yere öldürüldü. Tek isteğim var müebbet hapsin iki kere verilmesidir” diye konuştu. Acılı anne Gülnaz Bilgiç’te “Katiller en ağır şekilde cezalandırılsın” şeklinde konuştu.

Savcı mütalaasında tutuklu sanık Ferhat Keven P’nin hedef aldığı müşteki ile tekne turu bahanesi ile yakınlaştığı, tesadüf görünen karşılaşmalar ile keşif yaptığı ifadesinde kendisine kimlik sorması ve garip davranışlarda bulunması sebebi ile müştekiden rahatsız olduğunu belirtse de müştekiyi aramaya devam ettiği ve olay günü beraber oturup içki içtikleri, kendisini sahte isimle tanıttığı tüm bu hususlar sebebi ile sanığın müştekiyi öldürmeyi tasarladığı anlaşılmakla tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçu nedeni ile müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti. Savcı ayrıca geçmişe dayalı husumet nedeni ile tanık ifadelerine göre tutuksuz sanık T.Y’nin tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirme suçunu sabit bulduğunu kaydedip T.Y. için de müebbet hapis cezası istedi. Savcı diğer tutuksuz sanıklar H.A. ve C.B’nin de beraatını istedi. Duruşmada katil zanlısı Ferhat Keven P’nin tutukluluğunun devamına karar verirken sanık avukatlarına da süre verip duruşmayı ileri tarihe erteledi. 

TEK İSTEĞİM İKİ MÜEBBET HAPİS
Duruşmanın ardından acılı baba Ahmet Bilgiç, “Hayatında hiç silah çekmemiş, bir kişinin dahi kalbini kırmamış oğlum, tanımadığı biri tarafından vuruluyor. Buna rağmen iki müebbet hapis cezası verilmiyor ise benim görüşüme göre adalet yok demektir. Bir insan niye vurulur? Suçunu kapatmak için vurulur. İstediğim iki müebbet hapis. Oğlumun arkadaşını öldürmek için geldikleri yerde oğlumu maşa olarak kullandılar. Oğlumu orada fuzuli öldürdüler. Oğlumun hiçbir suçu günahı yoktu suçluyu tanımaz etmez… Hedefteki kişiyi yaradılar, suçsuz oğlumu öldürdüler. Oğlumun öldürülme nedeni etrafta görgü şahidi olmaması içindir. Allah büyüktür! Ben adaletin yerini bulmasını, oğlumu öldüren şahısların iki müebbet hapsini istiyorum” ifadelerini kullandı.

OLAY NASIL OLMUŞTU
 
Olay, 2 yıl kadar önce Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi 227 Sokak'taki pazaryerinde meydana gelmişti. Rehber ve bar işletmecisi Selim Uysal ile iddiaya göre Ferhat Keven P. arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında tarafları ayırmak için araya giren Uysal'ın arkadaşı, rehber ve emlak danışmanlığı yapan Kutay Bilgiç (31) başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti. Uysal ise ağır yaralanmıştı. Selim Uysal, çağırılan ambulansla Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınmıştı.
Kavga ve cinayet ile ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, kaçan Ferhat Keven P.'yi Aydın'ın Kuşadası ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bir banka önünde yakalamıştı. İşlemlerinin ardından Dalyan'a gönderilen Ferhat Keven P.'nin ardından olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen C.P., Ö.T. ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi daha gözaltına alınmıştı. Ferhat Keven P. tutuklanmıştı.
 

Bakmadan Geçme