MUÇEV'in yaptığı çalışmalar kirliliğin önüne geçecek AMAÇ, 'KORUYARAK KULLANMA'

Fethiye-Göcek koylarında yapılan düzenleme ile koyların temiz olacağı, hijyenik ve nizami sistemin sağlanacağı belirtildi. 

  • 1199
MUÇEV'in yaptığı  çalışmalar kirliliğin önüne geçecek AMAÇ, 'KORUYARAK KULLANMA'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye ve çevresindeki koylarda yıllarca çevre kirliliği ve hijyenden yoksunluktan bahsedilip, denizin kirliliğinden yakınılırken, MUÇEV’in yaptığı çalışmalarla bu kirliliğin önüne geçilmek istendiği belirtildi.
Koylarda yapılan çalışmalara son günlerde tepkiler büyürken, tepkilerin aksine yapılan çalışmaların yerinde olduğu ve temizliğin, düzenin sağlanması gerekliliğini benimseyenler de var. Görüşlerini aldığımız Göcek halkı ‘koruyarak kullanma’ şeklinde yapılan çalışmaların yerinde olacağını ve bu durum karşısında başıboş olan koyların düzenli ve temiz bir hale geleceğini vurguladı.
Göcek İnceburun koyunun çöp, pislik içerisinde olduğu, vatandaşların tuvalet ihtiyacını karşılayabileceği bir yer bile yok iken, MUÇEV’in burada yapmak istediği nizami çalışmaya tepki gösterilirken; Göcek’te bulunan tek plaj işletmecilerinin vatandaşlara ve çevrecilere koya kaçak yapı yapılıyormuş algısı vererek tepkilerin yol açılmasına neden olduğu vurgulanıyor.
Göcek Yassıca Adası’nda da benzer durumun olduğu, 15 yıldan beri Yassıca’da işgalcilerin adayı kapattığı, kaçak bina yaptığı hatta işletme ruhsatı aldığı, atıkların denize bırakıldığı görülmezken; MUÇEV’in burada düzenleme yapmak istemesi tepkiyle karşılanıyor.
 

Bakmadan Geçme