Mücadele Daha Yeni Başlıyor

Türkiye Basketbol Ligi'nin ikinci yarısında ikinci hafta maçları bu haftasonunda oynandı. Uzun süredir ligi lider götüren temsilcimiz Lokman Hekim Fethiye Belediyespor yakın takipçimiz Petkim ile İzmir'de oynadığı zorlu mücadeleyi 86 - 72 kaybetti ve averajla ikinciliğe indi.

  • 667
Mücadele Daha Yeni Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ligin en pahalı kadrosuna sahip, arkasına Azerbaycan petrol şirketi Socar'ın müthiş ekonomik desteğini alan Petkim karşısında alınan bu yenilgi hiçkimse için sürpriz olmadı. Fakat bu yenilgide ana faktör, rakibin iyi oynaması değil, ekibimizin herzamanki oyununu bu defa sahaya yansıtamamasıydı.
ALKIM AY: LİG MARATONUNDA BU SONUÇLAR NORMAL
Başantrenör Alkım Ay, Petkim maçından sonra değerlendirmelerde bulundu. Alkım Ay; “Normal sezon için geride 13 maç kaldı. Şu ana kadar oynadığımız toplam 17 maçta 13 galibiyet alan bir takımımız var. Ligde bugüne dek alınan sonuçlar gösterdi ki, TBL'de herkes herkesi heryerde yenebilir.
Petkim, bu ligin en pahalı kadrosuna sahip. Fakat neticede, sahada ya da parkede aslolan savaşan yüreklerdir. O da bizde fazlasıyla var. Maçtan sonra oyuncularımız çok üzgünlerdi. Maçı kazansaydık lig bitmeyecek ve şampiyon olmayacaktık. Şimdi bu maçı kaybettiğimizde de hiçbirşey bitmedi. En çok da Fethiye'den, İzmir'in içinden ve çevreden bizi desteklemeye gelen taraftarlarımıza mahçup olduk. O yüzden ekstra üzgünüz. Fethiye hızla bir basketbol şehri oluyor. Fethiyesporumuzun yanında, TBL'ye bu yıl çıkmış olmamıza rağmen halkın takımı sahiplenmesi müthiş." ifadelerini kullandı.
BU MAĞLUBİYETTEN DERS ÇIKARMALIYIZ
Maça istedikleri gibi başlayamadıklarını belirten  Başantrenör Alkım Ay, “İlk yarıyı istediğimiz gibi oynayamadık. Oyun kurucumuz ErickNeal'ı çok ciddi hırpaladılar. Maç boyunca hiç öne geçemedik. Riley'den yararlanamadık. Bunun handikabını  yaşadık. Biz İzmir'de doğru reaksiyonları bir türlü veremedik. Fakat endişelenecek bir durum yok. Bu mağlubiyetten hem ben, hem de takımımız gereken dersleri çıkaracağız. Biz hızlı oynadığımız zaman, savunma kaynaklı sayı bulduğumuz zaman, topu paylaşıp asist üzerinden sayı bulduğumuz zaman durdurulması zor bir takımız. Ama bunları unuttuğumuz zaman sıkıntı yaşıyoruz” dedi.
Alkım Ay; "Ligin ikinci yarısında gerek Fethiye'de, gerekse deplasmanda çok zorlu maçlarımız var. Lige yeni çıkmış, mütevazı bir bütçeye sahip bir takım olarak lig başından beri hiçkimseye şampiyonluk sözü vermedik. Fakat her maç son düdüğe kadar mücadeleyi bırakmayacak bir takım sözü verdik. Bu sözümüzün de arkasındayız. Zaten bizi bugüne getiren bu mücadele gücümüz oldu. Bundan sonra da önümüzdeki maçlarda son saniyeye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Taraftarımız bize inanmaya ve destek olmaya devam etsin. Bu takım er ya da geç Efes'i, Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı Beşkaza'ya getirecek. Hızlı çıkışların hızlı inişleri olur. Moral bozmadan, mücadele azmini yitirmeden çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
BU HAFTA RAKİP KONYASPOR
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor bu Cumartesi günü saat: 17.00'de, Beşkaza spor salonunda, ligde 9.  sırada bulunan Konyaspor'u konuk edecek. Ligde şu ana kadar 9 galibiyet, 8 mağlubiyet alan yeşil beyazlı ekip geçen haftasonu kendi evinde Akhisar'a 64 - 70 kaybetti. Ekibimizin Konya maçını kazanarak, yeni bir galibiyet serisine başlaması bekleniyor.
 

Mücadele Daha Yeni Başlıyor
Mücadele Daha Yeni Başlıyor
Mücadele Daha Yeni Başlıyor
Mücadele Daha Yeni Başlıyor

Bakmadan Geçme