MSKÜ KOZMER Üretim Birimi ile endüstriyel üretime geçilecek

Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi Üretim Birimi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde yer alan ülkemizin ilk ve tek Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (KOZMER) hizmete girdi.

  • 581
MSKÜ KOZMER Üretim Birimi ile endüstriyel üretime geçilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (MSKÜ KOZMER), mevsiminde toplanan endemik bitki türleri, geliştirilen formüllerle kozmetik ürün haline getirilip satışa sunuluyor. Ülkemizde ilk ve tek olan KOZMER, dünyanın en büyük endüstriyel sektörlerinden olan kozmetik alanında geniş ürün yelpazesiyle ilimize ve ülkemize hizmet veriyor.
Üniversite, sanayi ve halk iş birliği içerisinde yöresel kalkınmaya doğrudan destek sağlamak amacıyla hazırlanan MSKÜ KOZMER Üretim Birimi Projesi ise Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) 2015 yılında yaptığı “Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi Proje Teklif Çağrısı” kapsamında desteklenmeye değer görüldü.
Bilimsel verilerin endüstriyel ürünlere çevrilmesi, bölgede nitelikli, bitkisel kozmetik ürün geliştirmek için kozmetik tarımı yapılması konusunda bir farkındalık yaratmayı amaçlayan proje ile laboratuvar ölçeğinden endüstriyel çapta üretim yapılacak.
KOZMER Müdürü Prof. Dr. Nazan Demir’in yürütücülüğünü yaptığı bu projenin kabul edilmesiyle birlikte KOZMER’e yeni bir atölye eklenerek 450 litrelik tanklarda büyük çapta bitkisel kozmetik üretimine başlandı.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, Prof. Dr. Artay Yağcı ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Çöl ile birlikte MSKÜ KOZMER Üretim Birimi’ni ziyaret ederek, KOZMER Müdürü Prof. Dr. Nazan Demir’den binaya, cihazlara ve üretime ilişkin bilgi aldı.
MSKÜ KOZMER Üretim Birimi, önümüzdeki süreçte tamamı bitkisel zambak, neroli, papatya katkılı şampuan, krem, el sabunu, kolonya, parfüm ve dezenfektan üretimine devam edecek. Bu birim aynı zamanda endemik bitkileri ekonomiye kazandırarak, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak.
Özellikle ilimizde ve bölgemizde yaşayan kadınlara istihdam alanı yaratacak olan MSKÜ KOZMER Üretim Birimi, sentetik kimyasallar yerine doğal hammaddeler kullanmak suretiyle halk sağlığının korunmasına da katkı sağlayacak.
“Milli ve yerli” bakış açısıyla yapılacak üretimler sonrasında ürünler önce ülke pazarına daha sonra dünya pazarına sunularak, Üniversitemiz ve ülkemiz uluslararası arenada tanıtılacak.

Bakmadan Geçme