• Haberler
  • Eğitim
  • MSKÜ ile MBB Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

MSKÜ ile MBB Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile Muğla Büyükşehir Belediyesi (MBB) Muğla Planlama Ajansı (MUPA) arasında ortak çalışmaları teşvik etmek ve karşılıklı anlayışı geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

  • 456
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
MSKÜ ile MBB Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MSKÜ ile MBB Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

 

MSKÜ Rektörlük binasında düzenlenen imza törenine MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, TTO Koordinatörü Prof. Dr. Ertan Ercan, Muğla Planlama Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Özcan ve ilgililer katıldı.

Eğitim ve araştırma faaliyetlerinde iş birliğini sağlayacak olan protokol, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından imzalandı. Protokol kapsamında kongre, sempozyum, eğitim, konferans gibi ortak akademik ve bilimsel faaliyetler ile ortak sportif ve kültürel aktiviteler düzenlenecek.

Üniversite-kent iş birliğini geliştirecek toplantılar, ziyaretler vb. faaliyetlerin yanı sıra kamu, özel ve tüzel kişilerle, üretim, tarım, eğitim, sağlık, imar, hukuk, kentsel planlama ve tasarım, kamuoyu, tüketim, piyasa, satış, pazar ve tüm ekonomik ve sosyal alanlara ilişkin yapılacak akademik çalışma ve araştırmalarda karşılıklı iş birliği olanakları değerlendirilecek.

MSKÜ ile MBB Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

İmza töreninde protokolün hayırlı olmasını dileyen MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, “Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisimizin önderliğinde Muğla’nın sorunlarıyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyemizle birlikte iş birliği ve proje geliştirme noktasında, yapay zekanın bu kadar hızlı geliştiği bir dünyayı düşündüğümüz zaman üniversitemizin teknolojik entelektüel kapasitesinin, Muğla’nın iyiliği için düşüncesiyle bir araya geldik. Üniversitemiz, Muğla’nın pek çok konuda bir parçası halinde. Üniversite fil dişi kulede yaşamıyor. Üniversite de kendisini fil dişi kulede görmüyor. Üniversitemiz, Muğla’nın kültürel ve sosyal hayatına ciddi anlamda katkı yapıyor. Bu projeyle birlikte, bilgi paylaşımını amaçlıyoruz. Üniversitemiz ve diğer kurumların bilgi birikimlerini birleştirmesi

Muğla’nın yararına olacağına inanıyorum. Bu vesileyle belediye ile üniversitemiz arasındaki iş birliğinin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

MSKÜ ile MBB Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, “Üniversitemiz akademik bilgi birikimi ve araştırma kapasitesiyle Muğla’nın kalkınmasına çok büyük katkılar sunmaktadır. Bu iş birliği sayesinde Üniversitemizin bilgi ve tecrübelerinden çok daha fazla yararlanacağız. Kalkınma projelerimizin daha etkin ve verimli şekilde hayata geçirilmesi için büyük bir fırsat olacaktır. ‘Dünya Kenti Muğla’ vizyonuyla yola çıkmıştık. Bu protokol Muğla’mıza katkı sunacaktır. Daha sürdürülebilir ve yaşanabilir bir kent için adım atıyoruz aslında. Bu, şehrimizi geleceğe taşıyacak. Bu anlamda üniversitemize çok teşekkür ediyorum. Ben üniversitemiz için yerel yönetim olarak elimden gelen her türlü katkıyı sunmaya her zaman hazırım. Muğla’ya hayırlı olsun” diye konuştu.

Bakmadan Geçme