Mobilya sektörü hareketlendi

Fethiye'deki mobilyacılar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan mobilyada KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesini memnuniyetle karşıladı.

  • 1472
Mobilya sektörü hareketlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de mobilya eşyası satan firmalar, mobilyada KDV oranının yüzde 8’e indirilmesinin etkilerini olumlu yönde görmeye başladı. Mobilyadaki KDV indirimini duyan vatandaşlar mobilyacılara giderek indirimler hakkında bilgi alıyor. Mobilyacılar özellikle evini yenilemek isteyen ve düğün hazırlığında olan vatandaşların bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini belirten Fethiye’de mobilya satışı yapan bir firma yetkilisi; “KDV oranlarının düşmesi müşteri açısından bizleri olumlu etkiliyor. Satışlarımız büyük bir oranda artıyor. Geçen yılki KDV indiriminde de satışlarımız büyük oranda artış gösterdi. Bu senede aynı beklenti içerisindeyiz.Geçen sene yüzde 90 oranında satışlarımız artmıştı. Bu senede yine aynı artışın olacağını düşünüyoruz. Hem alıcı hem de satıcı KDV’deki bu düşüşten memnun” dedi.

Bir başka mobilya firmasının satış temsilcisi de; “Düşük geçen kış sezonunda KDV oranındaki düşüş satışlara olumlu etkileyecektir. KDV’nin yüzde 8’e inmesi müşterilere olumlu yansıyacak. Mobilya fiyatlarımız biraz daha aşağı düştü. Satışlarımız biraz daha artacak. Müşterimizi bekliyoruz. Bu kampa kaçmaz. Bu indirim sadece mobilyada var. KDV’nin yüzde 8’e inmesini duyan bilgi almak için bizlere geliyor. Evini yenilemek isteyen ya da düğün yapacak vatandaşlar bu fırsatı kaçırmasın” diye konuştu.

 

Mobilya sektörü hareketlendi
Mobilya sektörü hareketlendi
Mobilya sektörü hareketlendi

Bakmadan Geçme