Mobil ÇKS Hizmeti Kayadibi'nde

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü, Seydikemer Ziraat Odası ve Kayadibi Muhtarlığı Mobil ÇKS hizmeti almaya gelen çiftçilere teknik budama eğitimleri de veriyor.

  • 1842
Mobil ÇKS Hizmeti Kayadibi'nde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde ve Ziraat Odasında görevli Ziraat Mühendisleri Meryem Karaburun ve Mehmet Fatih Yürekli; Kayadibi Mahallesi Çiftçilerimizin bugün hem 2020 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerini yerinde güncelledik, hem de Zeytin yetiştiriciliği, budama eğitimi verdik. Çiftçilerimiz çok memnun kaldılar. Zeytin Kayadibinde yaklaşık 650 dekarlık alanla çok önemli bir üretim. Çiftçilerimiz zeytini hem yağlık hemde sofralık olarak değerlendirmekte. Gerek İl Müdürlüğümüzün , gerekse Bakanlığımızın zeytinde kaliteyi arttırmaya yönelik çok önemli çalışmaları var. Bizlerde zeytin ve zeytinyağında kaliteyi arttırabilmek için çiftçilerimizin yapması gerekenleri, bahçe tesisinden tutunda hasata kadarki aşamaları eğitimlerimizde anlatıyoruz. Kültürel mücadelede budama ve hasatın önemini vurguluyoruz. Bu tarz çalışmalarımız tüm mahallelerimiz de devam edecek” dediler.
Tarım Orman Müdürü Engin Maraşlı ise;Seydikemer İlçesinin coğrafi yapısının çok geniş olması, birçok Mahallesininin İlçe Merkezine uzaklıklarının 60-80 km arası olması, ulaşımın yeterli olmaması gibi nedenlerle zor durumda kalan çiftçilerimizin yerinde eğitim ve MOBİL ÇKS ile ayağına hizmet götürüyoruz. Bu çalışmalarımızla yaklaşık 3 aylık dönemde 1000 çiftçimizin dosyasını güncelledik, Bakanlığımızın tarımsal ve hayvancılık desteklemelerini anlattık, ve mahallenin tarımsal üretim durumuna göre yetiştiricilik, hastalık ve zararlı eğitimleri verdik.” dedi.
Hizmetten yararlanan Mahalle çiftçileri ise , bu sistem sayesinde gel git işlemlerinin azaldığını, İşlemler sırasında Mahalle Muhtar ve Azalarının hazır bulunmaları nedeniyle evrakların eksiksiz tamamlandığını, Bakanlığın desteklemeleri, projeleri konusunda anında bilgilendirildiklerini belirtti.
Durumdan herkesin memnun olduğu özellikle İlçe Merkezine uzak çiftçilerin yerinde Mobil Ofis, destekleme ve bilgilendirme hizmet ile maddi –manevi çok rahatladığı ve mutlu olduğu gözlendi.

 

Mobil ÇKS Hizmeti Kayadibi'nde
Mobil ÇKS Hizmeti Kayadibi'nde
Mobil ÇKS Hizmeti Kayadibi'nde

Bakmadan Geçme