Minik Yazar Fethiye Kültürünü Tanıttı

Öğrenci arkadaşlarının bazılarının Fethiye kültürünü, efsanelerini yeterince tanımadığını düşünen Atatürk Ortaokulu ve Bilsem öğrencisi 11 yaşındaki öğrenci Elif Sıla Bozyiğit 1 yıl boyunca bölgenin kültür ve turizm merkezlerini gezip yerinde araştırmalarla, arkeologlardan ve tarihçelerden bilgiler alarak kendi hayalgücünü de katarak bölgenin ilk çocuk kültür hikaye kitabını yazdı.

  • 1155
Minik Yazar Fethiye Kültürünü Tanıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazdığı kitap hakkında bilgi veren Elif Sıla Bozyiğit, "Duyduğum efsaneleri ve kültür yerlerimizle ilgili ilginç bilgileri arkadaşlarıma anlattığımda çoğunun bilmediğini gözlemlediğim için kitabıma başladım.

Kitabımda tatil için Fethiye' ye gelen bir grup öğrencinin Fethiyenin güzelliklerini yaşayarak bir hazinenin peşinde yaşadıkları maceraları anlattım. Hedefim pek çok öğrenci arkadaşıma kitabı ulaştırmak. Bunun içinde öncelikle Fethiye'deki tüm ilkokul ve ortaokul kütüphanelerine kitaplarımdan bağış yapacağım.

Kitabımdan alıp okumak isteyenlerde internet ve ilgili kırtasiye üzerinden ulasabilir.İlçemizde yapılacak kitap okuma yarışmalarında da kullanılıp yöremizi tanıtmasını diliyorum." diye konuştu.

Bakmadan Geçme