Milyon dolarlık tarihi eseri jandarmaya satmak istediler

Muğla'nın Menteşe ilçesinde piyasaya değeri 1 milyon 500 dolar olan Roma dönemine ait aslan motifli yakut yüzüğü alıcı kılığına giren jandarmaya satmak isteyen 2 kişi suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

  • 2239
Milyon dolarlık tarihi eseri jandarmaya satmak istediler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi'nde Roma dönemine ait olduğu ve piyasa değerinin 1 milyon 500 bin dolar olan aslan motifli yakut yüzüğü satmaya çalışan 2 kişi suçüstü yakalandı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılığını önlemek amacıyla gerçekleştirilen istihbarı çalışmalarda 2 kişinin ellerinde bulunan tarihi eserleri satmak istediği bilgisine ulaştı. Bu bilgi üzerine jandarma ekipleri tarihi eserleri satmak isteyen şüphelilerin kimliğini belirlemek amacıyla çalışma başlattı. Başlatılan çalışma sonucu tarihi eserleri satmak isteyen kişilerin Menteşe İlçesinde yaşayan T.B. ve İ.A. olduğunu tespit etti.
SİVİL JANDARMAYLA PAZARLIK ETTİLER
Şüphelilerin kimliklerinin tespit edilmesinin ardından jandarma ekipleri T.B. ve İ.A. ile tarihi eserleri satın almak için irtibata geçti. Yapılan pazarlığın ardından alıcı kılığına giren jandarma ekipleri ve şüpheliler Bayır Mahallesi'nde eserlerin teslimi için buluşma alanı belirlediler.
SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
Alıcı kılığına giren ekipler ve şüpheliler buluşma noktasında tarihi eserlerin teslimi sırasında daha önceden buluşma noktasında güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda iki şüpheli gözaltına alınırken T.B. ve İ.A.'nın yanlarında getirdikleri aslan motifli yakut yüzük ile üç adet sikke ele geçirildi.
YÜZÜK ROMA DÖNEMİNE AİT
Jandarma tarafından düzenlenen operasyon kapsamında ele geçirilen aslan motifli yakut yüzüğün Roma dönemine ait olduğu ve piyasa değerinin 1 milyon 500 bin dolar olduğu öğrenildi. Jandarma tarafından gözaltına alınan şüphelilerin ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından hakim karşısına çıkarılmak üzere Muğla Adliyesi'ne sevk edilecek.
 

Bakmadan Geçme