MİLLİ TENİSÇİLERİ GÖCEK KAMPINDA ZİYARET ETTİ

Milli Tenisçilerin doğal güzellikleriyle ünlü Göcek kampı devam ediyor. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ve Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, milli takım antrenmanlarına Göcek'te devam eden milli tenisçilerimizi ziyaret etti. 

  • 1573

Kampta çalışmalarını sürdüren milli tenisçilerimiz yoğun bir tempoyla çalışmalarına devam ediyorlar. Milli tenisçilerimizden Marsel İlhan, Yankı Erkel, Koray Kırcı ve Kaan Çepel, covid-19 normalleşme döneminde Koronavirüs tedbirlerine riayet ederek antrenörler eşliğinde yeni başarılar için sıkı bir çalışma içerisine girmiş bulunuyorlar. Gelin hep birlikte milli tenisçilerimizin kimler olduğuna ve başarılarına daha yakından göz atalım. Çünkü onlar teniste daha önce hiç olmadığı kadar ciddi atılımlar gerçekleştirerek büyük başarılar elde etmiş bulunuyorlar. Aynı zamanda milli takımlar kaptanı olan Marsel İlhan, dünya klasmanında ilk yüze girmiş (en yüksek derecesi 77) tek Türk oyuncusu olup Roland Garros, Wimbledon, Amerika Açık ve Avusturya Turnuvalarının ana tablosunda oynamış üst düzey bir oyuncu. Toplamda 38 kez milli formayı giyen Marsel İlhan, Davis Cup diye bilinen milli maçlarda 31 galibiyet ve 7 mağlubiyet istatistiğine sahip olup, bugüne kadar elde edilmiş en yüksek galibiyet oranına sahip milli tenisçimizdir kendisi. 

Yankı Erkel de diğer tenisçilerimiz gibi büyük başarılar vadediyor. 2018 yılında yapılan 18 yaş altı Wimbledon çiftler şampiyonlarından olan Yankı Erkel, 2018 yılında (18 yaş altı) dünya klasmanında ilk 20 içine girdi. Davis Cup milli takım oyuncumuz olan Erkel, yılın en iyi çıkış yapan sporcusu ödülüne sahip. Dünya klasmanında ilk 1000 oyuncu içerisinde bulunan Koray Kırcı, milli takım aday kadrosunda yer alan diğer bir milli tenisçimiz. O da geleceğin parlayan yıldızlarından. 14 ve 16 yaş kategorilerinde milli takım oyuncusu olan Kaan Çepel ise Genç Olimpiyatlarında çeyrek final oynamış, 2019 çiftlerde büyükler Türkiye Şampiyonluğu kazanmış olup 16,5 yaşında bu unvanı alan tek Türk oyuncudur. Dünya gençler klasmanında ilk 500 oyuncu arasında bulunan Kaan Çepel’in uluslararası turnuvalarda 3 tane şampiyonluğu var. Göcek’te doğmuş olan Çepel, milli takımlarda Muğla’mızı temsil ediyor. 

Bu güzide tenisçilerimizi Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit ile birlikte ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, onlara forma hediye ederek başarılarının devamını diledi. Burada kısa bir konuşma yapan İlman, “Güzel Muğla’mızda sizleri ağırlamaktan fazlasıyla mutluyuz, gururluyuz. Sizler şimdiye kadar büyük başarılara imza atarak gençlerimizin teniste de kendilerine yüksek hedefler belirlemelerine ve buna inanmalarına vesile oluyorsunuz. Medeniyet her alanda ilerlemekle mümkündür. Bunun için spora çok değer veriyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyoruz. Biz de her zaman sporcularımızın yanında yer alarak elimizden geleni yapmaya hazırız. İnanıyorum ki daha büyük başarılar elde ederek hepimizi bir kez daha gururlandıracaksınız. Sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Milli Takım Kaptanı Marsel İlhan çalışmalar hakkında İl Müdürü Ömer İlman’a bilgiler vererek, “İl Müdürümüzün ziyareti bizleri ziyadesiyle memnun etti. Göcek dünya harikası bir yer. Çok güzel bir ortamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde yapılacak turnuvalarda Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
 

MİLLİ TENİSÇİLERİ GÖCEK KAMPINDA ZİYARET ETTİ
MİLLİ TENİSÇİLERİ GÖCEK KAMPINDA ZİYARET ETTİ
MİLLİ TENİSÇİLERİ GÖCEK KAMPINDA ZİYARET ETTİ
MİLLİ TENİSÇİLERİ GÖCEK KAMPINDA ZİYARET ETTİ

Bakmadan Geçme