• Haberler
  • Spor
  • Milli Sporcu Birgül Erken, Fethiye'de Alzheimer Farkındalık Dalışı Gerçekleştirdi

Milli Sporcu Birgül Erken, Fethiye'de Alzheimer Farkındalık Dalışı Gerçekleştirdi

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında, Fethiye Alzheimer Derneği tarafından dikkat çeken bir farkındalık etkinliği düzenlendi. Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Birgül Erken ve Fethiye Alzheimer Derneği Başkanı Mehdi Sadat, Alzheimer hastalığına dikkat çekmek amacıyla farkındalık dalışı gerçekleştirdi. Bu anlamlı etkinlikte Alzheimer hastaları ve yakınları da yer aldı, böylece etkinliğin toplumsal duyarlılığı artırma amacı daha geniş kitlelere ulaştı.

  • 53

Birgül Erken’den Alzheimer Farkındalığına Dalışla Destek

Serbest dalışın dünya rekortmeni Birgül Erken, bu özel etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Etkinlik öncesi yaptığı açıklamada Erken, "Fethiye’deyiz ve çok güzel bir etkinlikteyiz. Fethiye benim için çok özel, bunu her fırsatta dile getiriyorum. Kaş’ta dünya kupasına hazırlanıyoruz. Bu aralarda da ruhumuza iyi gelen şeyler yapıyoruz. Bu etkinlik duyurulması gereken, farkındalık gerektiren bir etkinlik. Üstelik spora dikkat çekmek için güzel bir fırsat. Alzheimer’dan kaçmanın en iyi yollarından bir tanesi spor ve stressiz yaşam. Çok önemli bir konu olduğu için benim de çorbada tuzum olsun diye farkındalık dalışı yapmak istedik," dedi.

Birgül Erken ayrıca sporun Alzheimer hastalığının önlenmesindeki rolüne de dikkat çekti ve sağlıklı yaş almak için sporu bir yaşam biçimi haline getirmenin önemine vurgu yaptı. "Sporsuz kalmayın ve stressiz bir yaşama gayret edin. Buradan herkese sağlıklı yaş almak için spor yapmanızı öneriyorum," diyerek farkındalık dalışının anlamını özetledi.

Bakmadan Geçme