Milli Sporcu Ali Osman Gürsoy, FRT TV'nin Konuğu Oldu

Türkiye'yi ve Fethiye'yi Birleşik Arap Emirliklerinde yapılan Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda temsil eden, geçtiğimiz aylarda da Antalya'da düzenlenen milli takım seçmelerinde birinci olan 34 yaşındaki Ali Osman Gürsoy, FRT TV'de yayınlanan Bi Sabah 1 İnsan programına konuk oldu.

  • 2481
Milli Sporcu Ali Osman Gürsoy, FRT TV'nin Konuğu Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye ve bölgenin tek televizyon kanalı FRT TV’de Selin Köktener ve Hülya Kulalı’nın sunduğu Bi Sabah 1 İnsan Programının konuğu Milli Sporcu Ali Osman Gürsoy oldu. Hafta içi her gün yayınlanan Bi Sabah 1 İnsan Programının ikinci bölümünde Hülya Kulalı’nın sorularını cevaplayan Gürsoy’a izleyiciler büyük ilgi gösterdi. Vücut geliştirme üzerine merak edilenlerin, sağlıklı beslenmek için neler yapılması gerektiğinin, sporun insan hayatına katkılarının konuşulduğu programda Gürsoy, vücut geliştirme sporuyla ilgilenenlere de tavsiyelerde bulundu. 
“GENÇLER SAĞLIKLI BESLENMEYE YÖNELSİN”
Sporla ilgilenen gençlere tavsiyeler veren Ali Osman Gürsoy, “Gençlere çok büyük iş düşüyor. Yarın bu ülkeyi bir tık daha ileriye taşıyacak hem eğitim anlamında hem spor anlamında gençlere imkanlar tanınması çok önemli. Derslerine çalışmalarında, hayatlarını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmelerinde beslenmeleri çok önemli. Genellikle 14-15-19 yaş aralığındaki gençlerin çok sağlıksız beslendiğini görüyoruz. AVM’lere gidildiğinde fast-food yiyecekler satanlar önü maalesef dolu. Daha çok o yaştaki bireylerin sağlıklı beslenmeye yönelmesini, en az bir spor branşıyla ilgilenmelerini istiyorum. Genç kardeşlerimiz sporunu yapsın, antrenmanını yapsın, beslensin, eğitime önem versin. İngilizceyi geliştirsinler. Bugün bakın biz Milli Takım ile çıkıyoruz gidiyoruz ülkemizi temsil etmeye. Baktığınız zaman 30 kişilik kafilenin içinde sadece birkaç kişi İngilizce bilebiliyor. İngilizceyi bilelim, farklı diller, lisanlar öğrenelim ki geleceğimizi daha ileriye taşıyalım. Burada ailelere büyük görev düşüyor” dedi.
“RAF ÖMRÜ KISA OLAN GIDALAR TÜKETİLMELİ”
Sağlıklı beslenebilmek için raf ömrü uzun olmayan gıdaların tüketilmesi gerektiğini dile getiren Gürsoy, “Rar ömrü uzun olamayan gıdalar tüketilmeli. Halk dilinde Pazar alışverişi ürünlerinden tüketilmeli. 2-3 içinde bozulacak ürünler tüketilmeli. Pişirme teknikleri çok önemli. Pirinç, Türkiye’de vücut geliştirme ve fitness sektöründeki en büyük sıkıntılardan bir tanesi. Birinci dereceden enerji kaynağı karbonhidrat dedik. Pirinç bunlardan en tepedekilerden bir tanesi. Yapılış aşaması yanlış. Biz buharda haşlama olarak yapılmasını tavsiye ediyoruz ama bireyler bunu yağda kavurarak yapıyor. Yağ ve pirincin kavrularak yapılıp, üstüne sıcak su konulup uzun süre bekletilmesi size çok büyük bir ihtimal yediğinizde yağ olarak geriye dönecektir. Çünkü onun kalorisi artıyor. Haftada bir gün kaçamak yapılabilir. Ama yeşilliğe çok önem versinler. Makro besin ve mikro besin dediğimiz besinleri bir birinden ayırmasınlar. Karbonhidrat, protein, yağ birbirinden ayrılmaz. Karbonhidratın yeri farklıdır. İşlevleri farklıdır. Proteinin vücuttaki görevleri farklıdır. Yağın görevleri farklıdır. Kesinlikle sosyal medyada şişirilen diyetlerden uzun durulsun. Yüksek yoğunlukta ve aktivite içerisinde olan bireyler -diyelim günde 10 bin adım atıyor- bu birey karbonhidratsız kalamaz. Karbonhidrat denildiği zaman pasta, börek de buna giriyor tam tahıllı ürünlerde buna giriyor. Burada sizin ne almak istediğiniz önemli” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme