Milletvekili Özcan, 'Normalleşme süreci için çok erken'

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan ilçe programları kapsamında Fethiye'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Milletvekili Suat Özcan korona virüsü salgınında normalleşme sürecini değerlendirerek, 'Dünyada virüsün vaka sayısındaki ilerleyişinde bir gerileme de yok, bir düzlem de yok. Sağlık Bakanı'nın açıkladığı o plato da yok. Sürekli yukarıya doğru ilerleyen bir eğilim var. Bir duraklama olmadan normalleşme çabalarımızın erken olduğunu düşünüyorum' dedi.

  • 834
Milletvekili Özcan, 'Normalleşme süreci için çok erken'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Kovid-19 salgınına karşı yapılan çalışmaları yerinde görmek ve alınan önlemler hakkında bilgi almak amacıyla Fethiye’ye gelen CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, ilk ziyaretini CHP Fethiye İlçe Başkanlığına gerçekleştiren Milletvekili Suat Özcan daha sonra Fethiye Belediyesi ile Fethiye’deki odaları ziyaret etti. Özcan, tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de çok sayıda insanın ölümüne sebep olan yeni tip korona virüsüne karşı yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

11 İLÇEYİ ZİYARET ETTİ 
CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan yaptığı açıklamada, “Korona virüsü salgını sıkıntılı bir süreç. Birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu süreçte birlikte olabilmek, ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek için emek harcayan belediyelerimizin ve örgütümüzün çalışmaları takdir edilecek düzeydedir. İlçe Başkanımıza ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Virüsten önce de sıkıntıları olan bir ülkede yaşıyorduk. Ekonomik, uluslararası, siyasi gerginliklerin olduğu bir dönemdeydik. Salgın kapsamında okullar kapandı, insanlar evlerinde kaldı, sportif ve sanatsal etkinliklerin ertelenmesine kadar birçok tedbir ile yaşamaya başladık. Tedbirlere uyan vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Hastalığın ilerlememesi için izole ve sosyal mesafe kurallarına uyulması gerekiyor. Ayrım yapmadan belediye başkanlarımızı, kaymakamlarımızı, valimizi ve ilgili kurum yetkilileri ile telefonla görüştüm. Şimdi de ilçeleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler alıyorum. Şu zamana kadar 11 ilçemize ziyaretlerde bulundum. Bu süreçte özverili çalışan sağlık çalışanlarımıza, emniyet ve jandarma ekiplerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu dar günlerde insanlarımızın yanında olan belediye başkanlarımıza ve belediye personellerine teşekkür ediyorum. En kısa sürede bu sorunu atlatıp, ekonomimiz ve siyasetimiz normal sürecine girer. Partimize de iktidar kapısı açılır” dedi. 

NORMALLEŞME ÇABALARI İÇİN ERKEN
Açıklamasını sürdüren Milletvekili Suat Özcan, “Dünyada virüsün vaka sayısındaki ilerleyişinde bir gerileme de yok, bir düzlem de yok. Sağlık Bakanı’nın açıkladığı o plato da yok. Sürekli yukarıya doğru ilerleyen bir eğilim var. Bir duraklama olmadan normalleşme çabalarımızın erken olduğunu düşünüyorum. Antalya, Muğla ve Aydın turizm bölgesi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ikinci evleri olan kişiler var. Bundan sonraki normalleşmeler eskisi gibi olmayacak. Virüs tehlikesi geçmeden ne kapalı mekanlarda ne de sportif faaliyetler eskisi gibi olmayacak. Belirli kurallar dahilinde yaşam devam edecek. Bu tedbirlere de elimizden geldiğince uymamız gerekiyor. Sokağa çıkma kısıtlama uygulamasında beklentimiz bunun Haziran’a kadar devam etmesi, normalleşme sürecine daha sonra geçilsin. Vatandaşlarımızın hassasiyeti sayesinde vaka sayılarında artış olmayacağını düşünüyorum” diye konuştu.   

SÜRECİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ
Ziyarete teşekkür eden CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Milletvekilimiz Sayın Suat Özcan, ilçe ziyaretleri kapsamında Fethiye’ye geldi. İlçe örgütümüzü ziyaretinin ardından belediyemizi ve meslek odalarını ziyaret edecek. Oda yöneticilerimizin ve üyelerinin sorunlarını dinleyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde bu süreci atlatacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı. 


 

Milletvekili Özcan, 'Normalleşme süreci için çok erken'
Milletvekili Özcan, 'Normalleşme süreci için çok erken'
Yorumlar 1
Burak Soysal 07 Mayıs 2020 22:35

İŞİNİZ gücünüz muhalefet, böyle günlerde bile siyaset yazıklar olsun zihniyetinize

Bakmadan Geçme