MİLLETVEKİLİ ÖZCAN: GÜLLÜKLÜ HEMŞEHRİLERİMİN PAHALI SU İÇMELERİNE KARŞIYIZ, BU ADALETSİZ BİR DURUM!

Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas'a bağlı Güllük mahallesine her ziyaretinde vatandaşların kendisinden tek taleplerinin pahalı su konusu olduğunu belirten feryatlarla karşılaştığını, (ne olur bizim su sorunumuzu çözün. bizi bu pahalı sudan kurtarın) bu konuya çözüm için mahallinde yani Büyükşehir Belediyesi (MUSKİ) nezdinde çözüm yolu aradığını belirtip ''Yasal süreçler ya da zamanında yapılan antlaşma ve sözleşmelerden dolayı kurumun çözme konusunda yetkisinin sınırlı olduğunu fark ettim ve çalışmalarıma başladım'' dedi.

  • 889
MİLLETVEKİLİ ÖZCAN: GÜLLÜKLÜ HEMŞEHRİLERİMİN PAHALI SU İÇMELERİNE KARŞIYIZ, BU ADALETSİZ BİR DURUM!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM de soru önergesi vererek yasal süreçlere ve çözüme katkı sağlamaya kararlı olduğunu söyleyen Özcan, ''Pahalı suyu da küçük bir örnekle şöyle dile getirebilirim.Bir örnekle bunu açıklamak isterim. Aynı tarihte belediye olup aynı tarihte 6360 sayılı Büyükşehir yasası ile hükmü şahsiyeti sona eren Ören ve Güllük’te oturan farklı iki şahsın  bir ayda 20 metreküp su kullandığını kabul edelim ve tüm vergiler hariç olmak üzere ödeyecekleri su bedelini hesaplayalım.    Ören’de(MUSKİ) 28,60 TL, Güllük’te ise(ÖZEL ŞİRKET) 103.05 TL.dir. Güllüklü vatandaşlarımız nerdeyse 4 kata yakın pahalı su içmektedirler. Bu ne insan haklarına nede aynı ilin farklı iki mahallesinde yaşayanlar açısından adaletlidir'' dedi.
Bu konunun çözümüne kadar uğraşı içersinde olacağını belirten Muğla Milletvekili Suat Özcan, Güllüklü hemşehrilerinin yanında onlarla sonuna kadar mücadele edeceğini belirtti. 

 

Bakmadan Geçme