Milletvekili Özcan, akademik kadro sorunlarını dile getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a verdiği yazılı soru önergesinde, üniversitelerdeki akademik kadro sorunları dile getirdi.

  • 616
Milletvekili Özcan, akademik kadro sorunlarını dile getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’li vekilin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdiği akademik kadro sorunları, doçentlik unvanını alan ancak kadrosunu alamayan, farklı alt kadrolarda istihdam edilen binlerce akademisyeni ilgilendiriyor. 
Mevcut atama ve kadro yaklaşımı ile üniversitelerde çok sayıda akademisyenin kadro problemiyle karşı karşıya kaldığının belirtildiği önergede, kadro sorunlarının akademisyenlerin özlük hakları üzerinde olumsuz sonuçlar doğurmasının akademik faaliyetlere doğrudan etki ettiği de ifade edildi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde,  bilimsel araştırma ve projelerin sağlıklı işleyişinin öğretim elemanlarının tecrübesi ve devamlılığı ile mümkün olduğu hatırlatılarak, hali hazırda bu projelerin işleyişine hâkim, tecrübeli öğretim elemanlarının kalıcı olmasının kamunun yararı olduğuna dikkat çekildi. 
Muğla Milletvekili Suat Özcan verdiği soru önergesinde,  üniversitelerin bilimsel çalışmalar yapabilmesi için akademide çalışma yürüten, ancak unvanlarına rağmen yaşadıkları kadro ve özlük hakkı sorunları nedeniyle farklı kadrolarda istihdam edilen doçentlerin,  hak ettikleri “doçentlik” kadrosuna atanmalarının önündeki engelleri sordu.
Önergede, üniversitelerde bilimsel araştırmaları yürüten çok sayıda öğretim elemanının yaşadığı kadro problemlerinin çözümü için yapılan çalışmaların neler olduğu da soruldu.

Bakmadan Geçme