Milletvekili Gökcan'ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı…

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan: 'En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs bu helal kazanç üzerine kurulmuş en önemli gündür. Ortaya koydukları emek ve alın teriyle ülkemizin gelişmesi, büyümesi ve kalkınmasında lokomotif işlevi gören işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.' dedi.

  • 494
Milletvekili Gökcan'ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Gökcan yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

1 Mayıs tarihini, AK Parti İktidarı olarak 2008 yılında resmen Emek ve Dayanışma Günü olarak kabul ettik. 2009 yılından itibaren de resmi tatillerimiz arasında yer almasını sağladık.  

Böylece gerginliklerin,  tartışmaların, kavgaların sembolü haline getirilmeye çalışılan 1 Mayıs’ı gerçek anlamda Emek ve Dayanışma Gününe dönüştürdük.

Artık,  ülkemizdeki tüm işçi konfederasyonlarımızla, sendikalarımızla, diğer tüm işçilerimizle hep birlikte 1 Mayıs’ı ruhuna ve önemine uygun şekilde kutluyoruz. 

Bizim kadim tarihimizde, inancımızda ve kültürümüzde emeğin çok ayrı bir yeri vardır.  Alın teri ve emek en yüce değerdir, ayrı bir kutsiyete sahiptir. Çünkü bizler, emeğin hakkını alın teri kurumadan verin diyen bir anlayışın devamıyız.

İşçi ve işveren;  yatırım, üretim ve istihdam için önemli bir işlev görmektedir.   Üretim ile alın terini, sermaye ile emeği, kazanç ile hakkaniyeti birbirinden ayırmadan ülkemizi büyütmeye kalkındırmaya gayret ediyoruz.

Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde işçi ve emekçilerin sorunlarına her zaman samimiyetle çözüm üretmeye çalıştık.

İstihdamı artırmak, işsizlik oranını düşürmek için pek çok tedbiri, programı hayata geçirdik. Emekçilerimizin ücretten sosyal haklara kadar her alanda önemli kazanımlar elde etmesini sağladık.

İşçi kardeşlerimizin demokratik bir şekilde ilettikleri tüm taleplerini dikkate aldık ve almaya da devam edeceğiz.

Devletimizin tüm kurumlarıyla, sendikalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, çalışanlarımızın sorunlarının çözümü ve hayat şartlarının iyileştirilmesi hususlarında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma yolunda hızla ilerleyen ülkemizin en büyük destekçisi de yine işçi ve emekçi kardeşlerimizdir.

1 Mayıs, şiddetin, kavganın, çatışma ve gerginliğin günü değil, birliğin, beraberliğin, sevginin, dayanışmanın, barışın, kardeşliğin ve baharın günüdür. Bu vesile ile tüm işçi ve emekçi  kardeşlerimizin      1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.


 

Bakmadan Geçme