Milletvekili Gökcan'dan '10 Kasım Mesajı'

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • 537
Milletvekili Gökcan'dan '10 Kasım Mesajı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


“Hayatını Türk Milletine ve Vatanımıza adayan, bu uğurda büyük bir azim ve kararlılıkla mücadele veren Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. Yıl dönümünde saygı, rahmet,  minnet ve şükranla anıyorum. Ruhu şad olsun.”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan mesajında, "Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi ortak bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, istiklal mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır" ifadesini kullandı.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan mesajında şunları kaydetti: Yokluklar içerisinde Bağımsızlık Mücadelesi'ne önderlik eden, milletimizin eşsiz fedakarlığıyla bu destansı mücadeleyi zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  üstün askeri yönetimi, kararlı duruşu, başarılı bir komutan ve lider olarak da dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir.
Atatürk, Türk Milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olduğunu başlattığı seferberlikle adeta tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimizin adeta küllerinden yeniden doğmasını sağlamış, esarete, mandaya teslim olmayacağını belgelemiştir.  
Emperyalizme açtığı bayrak ile mazlum ülke ve milletlere de örnek olan Atatürk’ün değeri her geçen gün daha da anlam ve önem kazanmaktadır.
Çağının çok ilerisindeki görüşleri ile modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan Atatürk’ün mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalıyız.
Atatürk’ün büyük eserim dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz.
Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık meşalesi ilelebet yanmaya,  Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar payidar kalmaya devam edecektir. 
Bugün bizlere düşen görev Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün koyduğu hedef doğrultusunda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşımaktır.
İnanıyorum ki; necip milletimizin gayretleri ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği 2023 vizyonu çerçevesinde daha müreffeh ve daha saygın bir konuma ulaşacağız. Atatürk’ün koyduğu hedefleri bir bir yakalayacağız.
Bu vesile ile bize bu cennet vatanı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.
 

Bakmadan Geçme