MİLLETVEKİLİ GİRGİN, BAKAN'A 'HÜDAİ BAŞ ÖĞRETMENİ' SORDU

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin 3 Kasım'da Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Milli Eğitim Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdai Baş'ı ölüme götüren torpil iddiasını Bakan Ziya Selçuk'a bu sefer sözlü olarak sordu. Girgin, Bakan Ziya Selçuk'un kendisine soruşturmanın devam ettiğini ve çok yakın bir zamanda neticeleneceğini söylediğini ifade etti.

  • 577
MİLLETVEKİLİ GİRGİN, BAKAN'A 'HÜDAİ BAŞ ÖĞRETMENİ' SORDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Komisyonda 9 Eylül 2020 tarihinde Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’nde müdür vekilliği yapan Hüdai Baş’ın Milli Eğitim Bakanlığına verdiği dilekçeyi okuyan Girgin torpil yapmak istemeyen Hüdai Baş’ın bunun üzerine baskı gördüğü iddialarını Bakan ve Komisyon üyeleriyle paylaştı.
Girgin Bakana şu soruları sordu: "Hüdai Baş’ın ölümüne sebep olduğu iddia edilen torpil istemiyle ilgili bir soruşturma yürütülmekte midir? Yürütülüyorsa sonuç nedir? Milli Eğitim camiasında öğretmenler üzerinde mobing uygulandığı yönündeki iddialar için özel bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde mülakat gibi doğrudan torpil çağrıştıran yöntemlere son vermeyi düşünüyor musunuz?"
"ÇOK YAKIN ZAMANDA NETİCELENECEK"
Girgin, bütçe görüşmelerinin soru cevap kısmında Sayın Bakan "soruşturmanın devam ettiğini ve çok yakın bir zamanda neticeleneceği" söylediğini ifade etti. 
"Kamuda yönetici olmak kimseye sorumluluklardan azade, dilediği gibi davranma hakkı vermez. Bu tarz davranışlar sadece doğrudan mağdur olan kişilerin sorunu değil, bütün toplumun sorunudur. Kamuda torpili olanın dilediği gibi at koşturduğu bir sistem, yurttaşlık bilincine zarar verir. Dürüstlüğün sonu ölüm, sürgün, ceza olursa, kamuya ve adalete olan güven azalır. Bu durumdan vatandaşlar olarak hepimiz zarar görürüz" diyen Girgin iddiaların ve sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
 

Bakmadan Geçme