Milletvekili Ergun'dan, Binali Yıldırım'ın oğlu hakkında soru önergesi 

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun eski başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ile ilgili kamuoyuna yansıyan iddialarla ilgili soru önergesi verdi.

  • 1368
Milletvekili Ergun'dan, Binali Yıldırım'ın oğlu hakkında soru önergesi 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Metin Ergun verdiği önergesinde, “Erkam Yıldırım’ın 2020 yılında Venezuela’ya gerçekleştirdiği tıbbi malzeme yardımı hakkında basına yansıyan iddialarla ilgili olarak, Bakanlığınızın bazı hususlara açıklık getirmesi kamuoyunun beklentisi haline gelmiştir” dedi. 

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a şu soruları yöneltti:
 
1-    Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya gittiği tarihlerde Erkam Yıldırım veya şirketine kayıtlı olarak Türkiye’den Venezuela’ya maske ve test kiti yüklenip nakledilmiş midir?
 
2-    Eğer böyle bir nakliyat gerçekleştirilmiş ise ne kadar maske ve test kiti yüklenmiştir? Bu ürünlerin gümrükleme işlemleri yapılmış mıdır?
 
3-    Söz konusu nakliyat hangi araçlarla yapılmıştır? Bu araçlar kime aittir?
 
4-    Venezuela’ya gönderilen bu ürünlerin gümrük kayıtlarında göndericisi kimdir ve Venezuela’da kime teslim edileceği bildirilmiştir?
 
5-    Söz konusu ürünler kimden / hangi firmadan kaç adet temin edilmiştir, bu ürünlerin faturası var mıdır?

 

Bakmadan Geçme