Milletvekili Erbay, Kargı Koyu'nu talan etmek istiyorlar

Datça'da bulunan dünyaca ünlü Kargı Koyu'nun özelleştirilmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 'Yine bir saldırıyla, talan projesiyle karşı karşıyayız. Görünüyor ki 128 sayısını çok seviyorlar. 128 milyar doları yok ettikleri gibi şimdi de Datça Kargı Koyu'nda 128 dönüm araziyi kendi yandaşlarına peşkeş çekmek istiyorlar.' dedi.

  • 1798
Milletvekili Erbay, Kargı Koyu'nu talan etmek istiyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Kargı Koyu’nun özelleştirilerek, otel, konaklama ve günübirlik tesis yapılması kararına karşı CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay; CHP önceki dönem PM Üyesi Nazmiye Halvaşi, CHP Datça İlçe Başkanı Aytaç Kurt, Kadın Kolu Başkanı Filiz Aydeniz Uyan, Gençlik Kolu, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile birlikte bölgeye giderek bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
CHP’li Erbay, Muğla’nın uzun zamandır iktidarın yağma ve talan projelerinin hedefinde olduğunu vurgulayarak, Muğla’da uzun süredir devam eden talan projelerine, Saray ve doymak bilmeyen yandaşlarına karşı mücadele ettiklerini söyledi. 
5 Nisan günü sabaha karşı, Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla dünyaca ünlü Datça Kargı Koyu’nun özelleştirmeye açıldığını ve bu alanda yeni bir planlama yapılacağını öğrendiklerini ifade eden Erbay, “Gün geçmiyor ki Muğla’nın doğal güzelliklerinin talan edilmesine yönelik bir haberle uyanıyoruz. Yine yeni bir saldırıyla, talan projesiyle karşı karşıyayız. Kargı Koyu’nda, 128 dönüm büyüklüğündeki bir alanda otel, konaklama ve günübirlik tesis yapılması planlandığını öğrendik. Görünüyor ki, 128 sayısını çok seviyorlar.  128 milyar doları yok ettikleri gibi şimdi de Datça Kargı Koyu’nda 128 dönüm araziyi kendi yandaşlarına peşkeş çekmek istiyorlar.” dedi.
Bu tür planların kapalı kapılar arkasında, halktan gizlenerek yapıldığının altını çizen CHP’li Erbay, “Her zaman yapıldığı gibi, kapalı kapılar arkasında yaptıkları gibi, bölge halkını yok sayarak, yerel yönetimleri yok sayarak yaptıkları gibi yine bir proje yapmayı amaçlıyorlar. Bodrum Ortakent’te, Fethiye’de yaptıkları gibi. 128 dönüm büyüklüğündeki bu alanda otel, konaklama ve günübirlik tesis yapılması planlanıyor. Bu proje cennet köşesi Kargı Koyu için yıkım demektir. Ancak ne olursa olsun, biz doğamızı sonuna kadar savunacağız. Kimse unutmasın ki; burayı savunan yürekli insanlara var. Biz Datça’yı savunmaya bu toprakları savunmaya, Muğla’yı savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 


 

Milletvekili Erbay, Kargı Koyu'nu talan etmek istiyorlar

Bakmadan Geçme