Milletvekili Erbay, 'Bu zor günleri millet olarak hep birlikte atlatacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Burak Erbay, FRT TV Muhabiri Emrullah GÖK ile gerçekleştirdiği online röportajda korona virüsü salgınından dolayı alınan 2 günlük sokağa çıkma yasağını değerlendirdi. Erbay, 'Dünya ve ülkemiz olağanüstü günlerden geçiyor. İki gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu zor günleri millet olarak hep birlikte atlatacağız' ifadelerini kullandı. 

  • 1074

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Burak Erbay, korona virüsü salgınından dolayı alınan 2 günlük sokağa çıkma yasağını değerlendirdi. Erbay, “Dünya ve ülkemiz olağanüstü günlerden geçiyor. İki gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu zor günleri millet olarak hep birlikte atlatacağız” ifadelerini kullandı. 

Sokağa çıkma yasağının aniden alındığı için vatandaşların tedirgin olduğunu belirten CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, sokağa çıkma yasağı ilan edilecekse bununla ilgili nasıl bir yöntem izleneceği konusunda toplum bilgilendirilmesi gerektiğine değindi. Bu konuyla ilgili psikolojik bir hazırlık yapılmadığı için hoş olmayan görüntülerin ortaya çıktığını belirten Erbay, vatandaşların evde kalmalarını istedi. 

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay yaptığı açıklamada, “Dünya ve ülkemiz olağanüstü günlerden geçiyor. İki gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu zor günleri millet olarak hep birlikte atlatacağız. Şu zamana kadar bazı tedbirlerde geç kalındığını görmüştük. Bazı kararların bilimin ışığında, ortak akılla alınması gerektiğini ifade ettik. Apar topar alınan bu karar üzerine görülmemiş bir hareketlilik yaşandı. Evinde olan insanlarımız temel ihtiyaçlarını gidermek için sokağa atıldı. Sokağa çıkma yasağı ilan edilecekse bununla ilgili nasıl bir yöntem izleneceği topluma duyurulabilirdi. Böyle psikolojik bir hazırlık yapılmadığı için hoş olmayan görüntülerle karşılaştık” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Erbay, “Bugün gördüğümüz kadarıyla toplumumuz sokağa çıkma yasağına uymaktadır. İki günlük geçici bir sokağa çıkma yasağı. Halkımız evlerinde sıkıldı. Hafta sonunda havanın güzel olmasıyla oluşacak risklerin önüne geçmek için önlem alındı. Bunun uygulanmasında bir sıkıntı gördük. Fırınların açık olacağını vatandaşlar bilseydi, sokaklardaki istenmeyen görüntüler yaşanmazdı. Şu anda temel ihtiyaçların karşılanacağı yerler açık. Muğla İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından veterinerler, tüpçüler ve su dağıtıcılarının açık olmasına karar verildi. Aynı zamanda oteller ve personellerinin çalışmasına izin verildi” ifadelerini kullandı. 

“Sokağa çıkma yasağı pazar akşamı sonlanacak” diyen CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay açıklamasını şöyle tamamladı; 
“İlerleyen süreçte temel ihtiyaçlarını gideren vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar evde kalsınlar. Bu virüsü yenmekteki en büyük silahımız ayrı kalmak. Evimizde çeşitli faaliyetlerle zaman geçirebiliriz. Sağlığın ardından ekonomi ile ilgili alınması gereken çok ciddi tedbirler var. Üreticilerimiz, turizmcilerimiz ve esnaflarımız bu kararları bekliyor. Bilim kurulu ve devletimizin kararlarına uyalım. Yerel yönetimler, devletimiz ile koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar. Bize düşen nisan ayını evimizde geçirmemiz.”   
 

Bakmadan Geçme