• Haberler
  • Güncel
  • Mİ 8T helikopteri ve pilotları yangın müdahaleleri için hazır

Mİ 8T helikopteri ve pilotları yangın müdahaleleri için hazır

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde Fethiye'de bulunan ve Türkiye'nin her yerinde olası bir yangın vakasına müdahale etmeye hazır olan Mİ-8T helikopteri beraberinde pilotları ve görevlileri SED Medya takipçileri için bir araya gelerek özel bir röportaj gerçekleştirdik.

  • 787
Mİ 8T helikopteri ve pilotları yangın müdahaleleri için hazır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin her yerinde ormanlık alanlarda çıkabilecek yangınlara müdahale edilebilmesi amacıyla Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde Mi 8T helikopteri görev yapacak. 

Değirmenbaşı bölgesindeki pistte konuşlandırılan yangın söndürme helikopterinde görev yapan Rus pilotlar Alexandr Piven ve Maria Viktorovna, ekip ile birlikte ülkedeki bütün yangınlarda görev yapabilecek olduklarını söyledi.

Dalgıç, “Burada hazır bir şekilde ekibimiz ile birlikte görev yapıyoruz”

Helikopter idari Temsilcisi Ali Dalgıç, "Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü emrinde kiralık helikopter idari temsilcisi olarak görev yapıyorum. Yaz mevsiminde 5 ay boyunca bütün çağırılan görevlere müdahale etmek için burada hazır bir şekilde ekibimiz ile birlikte görev yapıyoruz. Ekibimizde Rus arkadaşlarımız var. Mİ-8T dediğimiz bir helikopterimiz var. Kaptan pilotumuz Alexandr Piven, ikinci kaptanımız Maria Viktorovna, Artem Andreeviç uçuş mühendisimiz bütün su atışları helikopterin çalışması ile ilgili bütün görevleri yapmaktadır. Bütün ekibimiz 24 saat burada bulunuyorlar. Yaz ayı boyunca da hizmete devam etmektedir. 

Yangına ilk müdahaleyi etmek için sosyal mecrada gruplarımız var. İhbar geldiği andan itibaren ekibimiz hemen helikopteri çalıştırır. Maksimum 12 dakika içinde kalkmış oluyoruz. Kaptan pilotumuz olduğu anda en geç 9 dakika içinde havalanıyoruz. Sadece Fethiye değil tüm Türkiye'ye talep geldiği zaman olay yerine gidiyoruz" dedi.

Piven, “10 yıldır Türkiye'de orman yangınları ile mücadele ediyoruz”

Birinci Kaptan Alexandr Piven: "Ekibimiz geçtiğimiz günlerde Dalaman'da orman yangınına müdahale etti. Araçlarımız ile yangın kontrol altına alındı. 10 yıldır Türkiye'de orman yangınları ile mücadele ediyoruz. Maria hanımın 2 yıl oldu" şeklinde konuştu.

Viktorovna, “Çalışma esnasında çok tehlikeli anlar geçirdik”

İkinci Kaptan Maria Viktorovna: "Geçen yıl Marmaris'te çıkan büyük yangınlar vardı. Çalışma esnasında çok tehlikeli anlar geçirdik. Bu bizim işimizin doğasında var. Ancak kaptanlarımız çok deneyimli. Biz bu ekiple çalışmaktan çok mutluyuz. Bütün ekip bir aradayız ve aile ortamındayız. Ekip olarak Türkiye'de çok mutluyuz. Çevremde çok erkek çalışanımız var ve çok güçlü hissediyoruz" dedi.
 

Bakmadan Geçme