MHP'Lİ BAŞKANDAN ÇAĞRI 'DİYARBAKIR ANNELERİNE DESTEK VERELİM'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura, HDP Diyarbakır İl Binası önünde, terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için eylem yapan annelere destek verdiklerini ifade etti. CHP ve İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanlıklarına da çağrıda bulunan MHP Fethiye İlçe başkanı Osman Cura açıklamasında 'Atatürkçü iseniz, gelin Atatürk'ün çizdiği Misak-ı Milli sınırları içerisinde devlet kurmaya çalışan PKK'ya karşı hep birlikte Beşkaza Meydanında Türk Bayraklarıyla tepki verelim. Diyarbakır annelerine destek verelim' dedi.

  • 4751
MHP'Lİ BAŞKANDAN ÇAĞRI 'DİYARBAKIR ANNELERİNE DESTEK VERELİM'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çocuklarının PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak 3 Eylül’de HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen 'Diyarbakır Anneleri'nin başlattığı oturma eylemine destekler devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura’da konu ile ilgili basın açıklaması yaparak parti olarak elleri öpülesi annelere destek verdiklerini belirtti.

 

“TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ DİYENLER NEREDE”

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde asla Kürt sorunu diye bir sorunun olmadığını sözlerinde vurgulayan Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura, “Diyarbakır annelerinin mücadelesi, bu ülkede Kürt sorunu olmadığının, bölücü terör örgütü PKK sorununun olduğunun göstergesidir. Şayet bu ülkede, Kürt sorunu olsaydı, bu anneler HDP İl Binasının kapısına değil, devletin valisinin kapısına giderdi. Diyarbakır’daki annelere, HDP binasının kapısı yerine devletin kapısını gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu ifadesiyle HDP’ye sahip çıkmaya çalışmaktadır. HDP, CHP, İYİ Parti VE PKK’nın Meclisteki siyasal iz düşümüdür. CHP ve İYİ Parti, “Biz PKK’nın izdüşümü değiliz, diyorlarsa tüm teşkilatlarına Diyarbakır analarının direnişine destek vermeleri için çağrıda bulunsunlar.  Diyarbakır annelerinin direnişi bir yardım talebi gibi görünse de, terörün kaynağı olan HDP ve PKK’ya karşı milletin bir uyanışıdır. Gezi Parkı olaylarında halkı sokağa davet eden, sivil toplum örgütleri sözde Akademisyen ve sanatçılardan neden ses çıkmıyor? Terörün her türlüsüne karşıyız diyen CHP İl ve İlçe Teşkilatları neredeler?” dedi.

 

“TERÖRÜ LANETLEMEYE DAVET EDİYORUM”

MHP İlçe Başkanı Cura konuşmasının devamında, “Fethiye CHP İlçe Başkanlığına ve İYİ Parti İlçe Başkanlığına çağrıda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura, “Atatürkçü iseniz, gelin Atatürk’ün çizdiği Misak-ı Milli sınırları içerisinde devlet kurmaya çalışan PKK’ya karşı hep birlikte Beşkaza Meydanında Türk Bayraklarıyla tepki verelim. Diyarbakır annelerine destek verelim. Bu çağrımı basın aracılığıyla CHP ve İYİ Parti İlçe Teşkilatlarına yapıyorum. Gelin samimi olalım. Açık ve net terörü lanetleyelim. HDP yasal olarak kurulmuş bir partidir, ama teröre verdiği destekten dolayı meşru olmayan bir partidir. HDP’li belediyelere kayyum atanmasını hukuk ve demokrasimizin yok sayılması ile alakası yoktur. Teröriste, terör estirmeye devam et demenin hukuk ve demokrasi ile ne ilgisi var. Necip Türk Milleti artık uyanmıştır. Cumhur İttifakı Türk Milletinin bekasının tek teminatıdır” diye konuştu.

 

“YUVAYA DAVET EDİYORUM”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçelinin, İYİ Parti kongresini kast ederek yaptığı "Arkadaşlarım Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönsünler" çağrısı hakkında da kısa bir değerlendirmede bulunan Cura, “İYİ Partiye gitmiş olan, ama gönlü hala daha bizde olan arkadaşlarımızı Milliyetçi Hareket Partisine davet ediyorum. Sizin yeriniz HDP ile kol kola, PKK ile kol kola olan İYİ Parti değildir. Gönlünüzün bizde olduğunu biliyoruz. Bizim gönlümüzde sizlerle bir. Dolayısıyla sizleri tekrar yuvaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme