Mete, 'Mürsel Alban talanı çok iyi bilir'

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban Karacasöğütte basın açıklaması düzenleyip, 'Talanın yeni adı MUÇEV'dir. MUÇEV elini Muğla'nın üzerinden çek' şeklinde basın açıklaması yapmıştı. AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban'a, 'Mürsel Alban talanı çok iyi bilir' şeklinde karşılık verdi.

  • 2235
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Mete, 'Mürsel Alban talanı çok iyi bilir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu hakkında basın açıklaması yapan AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, MUÇEV Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Valiliğin ortaklaşa yürüttüğü bir kamu kuruluşu olduğunun altını çizdi. Buradan elde edilen gelirin devletin kasasına girdiğini dile getiren İl Başkanı Mete, CHP’ye yakın kişilerin ve milletvekillerinin ruhsatsız villaların yıkımın CHP’li belediyeler tarafından önlendiğini belirtti. 

CESARETİ VARSA MAHKEMEYE VERSİN 
AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete yaptığı açıklamada, “Bir yalana nasıl cevap verilir, bunu kestirmekte zorlanıyorum. Mürsel Alban, devleti dolandırdığı tespit edilmiş bir kişiden bahsediyoruz. Kendisi talanı çok iyi bilir, kendisi de talan etmeye çalıştı. Kendisi milletvekili benim hakkımda suç duyurusunda bulunabilir. SGK’yı dolandırdığı için kendisine dolandırıcı olarak hitap ediyorum. Varsa cesareti beni mahkemeye versin. Kendi avukatının nasıl mahkemede uzlaşmak üzere anlaşma yaptığını belgeleriyle ortaya koyalım. Bir kere kendileri dolandırıcı… MUÇEV’i ve devleti suçluyorlar, MUÇEV Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Valiliğin ortaklaşa yürüttüğü bir kamu kuruluşu. Bir kamu kuruluşunu nasıl dolandırıcılık ve talan ile suçlarsınız. Bu nasıl bir ahlaksızlıktır” dedi. 

YIKILMAMASI İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR 
Bodrum ve çevresinde CHP’ye yakın kişilerin ve milletvekillerinin ruhsatsız villaları olduğunu hatırlatan İl Başkanı Mete, “Bunu belgeleri ile ispatlayayım. Kıyılarda ve birçok yerde istimlak var. CHP’ye yakın kişilerin ve milletvekillerinin ruhsatsız villaları Bodrum’da… Onların yıkılmaması için de CHP’li belediyeler elinden gelen atraksiyonu yaptı. MUÇEV bu yerleri tespit ediyor, ruhsat altına alıyor ve kendisi kullanıyor. Ya ihale yoluyla vatandaşa kiraya veriyor ya da kendisi işletiyor. MUÇEV’in iskelesinde yat bağlama ücreti ne kadar, diğer marinalarda ne kadar? Oradan alınan para devletin kasasına giriyor. Yandaşlarına verdikleri yerler ellerinden gidince çıkardıkları yaygara bu yüzden” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

KORUNACAK ALAN 42 BİN HEKTARA ÇIKARILDI
Yeni koruma planı dahilinde Gökova Körfezi’nde korunacak alanın 36 bin hektardan, 42 bin hektara çıkarıldığını bildiren Mete, “Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Gökova Körfezi’nde yeni bir koruma planı oluşturuldu. Bu plan sayesinde 36 bin hektar, 42 bin hektara çıkarıldı. Buna rağmen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, bu alanların peşkeş çekileceğini ve talan edileceğini açıkladı. Kelimenin en hafif tabiriyle yalan söylüyorlar. Ben kendisine yakıştıramıyorum. Eğer bununla ilgili elinde belge varsa açıklamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

MUĞLA’DA İMAR SORUNUNU KONUŞUYORUZ
Muğla’daki 5 binlik, 25 binlik imar planlarının yapılamadığı için ilçe belediyelerinin de 1/1000’lik imar planlarını yapamadığını hatırlatan İl Başkanı Mete, “Doğal SİT ve korunacak hassas alanlarda daha koruyucu kurallar getirildiği yazıyor. Koruma kalkanı artık daha geniş tutuluyor. Sürdürülebilecek korunan alanlarda yaşayan vatandaşların kendi arazilerine en az bir ev yapmasını müsaade ettiği için, buradan hareketle talan edileceğini öne sürüyorlar. Bu insanlar evlilik çağına gelen çocuğuna ev yapmasın mı? Sayın Başkan önce buna bir cevap versin. Bunların savunduğu, imarsızlık en iyi plandır. 5 yılda yapmaları gereken 5 binlik, 25 binlik imar planlarını yapamadığı için ilçe belediyeleri de 1/1000’lik imar planlarını yapamıyorlar. Biz hala Muğla’da imar sorununu konuşuyoruz” dedi. 


 

Bakmadan Geçme