Mete Ay ''65 Yaş Üstü İngiliz Dostlarımızın Yanındayız''

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının sınırlandırıldığını bildirmesinin ardından ''Çalış 'ta yaşayan 65 yaş üstü İngiliz vatandaşların ihtiyaçlarının dernek ekipleri tarafından giderileceğini kaydederek İngiliz Dostlarımızın yanındayız'' dedi.

  • 1533
Mete Ay ''65 Yaş Üstü İngiliz Dostlarımızın Yanındayız''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mete Ay, tüm Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsten daha çok etkilenen yaşlıların evlerinden çıkmamaları için Çalış bölgesinde yaşayan İngiliz vatandaşlar için sosyal medya üzerinden dernek olarak önemli bir çağrıda bulundu ve 65 yaş üstü İngiliz vatandaşların ihtiyaçlarının Dernek ekipleri tarafından giderileceğini kaydetti.
AY, Sosyal Medya Üzerinden İngilizce olarak yaptığı paylaşımda: “Çalış bölgesinde yaşayan İngiliz dostlarımız.65 yaş üstü veya kronik hastalığı olan vatandaşların dışarı çıkması yasaklandı. Bu yaş grubundakiler bu süreçte dışarı çıkamayacak. İhtiyaçlarınızı getirecek yardımcınız veya dostunuz yoksa derneğimize ile iletişime geçebilirsiniz. Bunu sizin için organize edebiliriz.” İfadelerini kullanarak paylaşımına iletişim numarasını ekledi. 
PANİĞE KAPILMAMALIYIZ
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete , geçtiğimiz gün yeni tip koronavirüs hakkında muhabirimize yapmış olduğu açıklamada vatandaşların paniğe kapılmadan uyulması gereken kuralların basit olduğunu ifade etmişti.
Türk toplumunun en fazla el yıkayan ülkeler arasında başta geldiğini ifade eden Ay; “Çok fazla negatif olup paniğe kapılmak bize kaybettirir. Türk toplumu ellerini en çok yıkayan ülkelerin başında geliyor Yemekten önce ya da yemekten sonra olsun tuvalet sonrası olsun zaten dikkatli olan halkımız artık daha hassas risk almıyor. Zaten kapalı alanlarda kalabalık ortamlarda Sağlık Bakanlığımızın yaptırımları ile vakit geçirme şansımız hiç kalmadı gibi bir şey. Önce sağlığımıza daha sonra yatırımlarımıza ve harcamalarımıza dikkat edelim ki bu krizi en az zarar ile kapatabilelim. Herkesin evlerinde vakit geçirmesi can çekişen dünyamıza biraz nefes aldırdı diye düşünüyorum. Herkes sağlıklı besleniyor, fast food tercih etmiyor. Bu kadar kısa bir sürede Tüketici bir toplumdan tutumlu sağlıklı beslenen bir topluma döndük gibi oldu. Arabaların sokaklarda azalması da havadaki karbondioksiti azalttı ve doğa daha az zarar görüyor diye düşünüyorum. Çin, Avrupa ülkeleri ve İran bu krizi çok yüksek oranda can kaybı ve maddi zararlar ile geçirdi hala da geçirmekte. Sanki dünyada güçler dengesi yine değişecek ve bu değişim ile ilgili ilk test sürüşünün içindeyiz gibi geliyor bana. Hangi ülke bu krizi iyi yönetip az kayıp ve zarar ile geçirilebilirse herkesten 10 adım öne geçecek. Umut ediyorum hep beraber bu süreçleri en güzel bir şekilde geçirir insan sevgisinin çok yüksek olduğu bir dünyada bu güzel dünyamızı koruyarak yaşamımızı sürdürürüz.” İfadelerini kullandı.
 

Mete Ay ''65 Yaş Üstü İngiliz Dostlarımızın Yanındayız''
Mete Ay ''65 Yaş Üstü İngiliz Dostlarımızın Yanındayız''

Bakmadan Geçme