'MEKTUP YAZMAYI BİLMEYEN BİR ADAMIN KARARI İLE İHRAÇ EDİLİYORUM'

Milli Güreşçi, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine getirilişine yönelik kişisel sosyal medya hesabından eleştirmesi nedeniyle Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanlığı görevinden alınan ve AK Parti'den de ihraç edilen Yusuf Kayacık, basın açıklaması yaptı. Kayacık, 'Muğlalıların silkelenmesi ve kendisine gelmesi geliyor. İki Rizeliye burada at koşturmayın. Yusuflar 30 yılda yetişiyor. Mektup yazmayı bilmeyen bir adamın kararı ile ihraç ediliyorum' diye konuştu.

  • 3653
'MEKTUP YAZMAYI BİLMEYEN BİR ADAMIN KARARI İLE İHRAÇ EDİLİYORUM'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ferdi Yavuz’u haberine göre; Türk Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, geçen 15 Haziran tarihinde kişisel sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya’nın Vakıf Bank yönetim kuruluna atanmasını eleştiren bir paylaşım yaptı. Kayacık, paylaşımında, “AK Partili olarak atamanın hiçbir izahını yapamıyorum, insanlar kıt kanaat geçinirken, 3-4 ayrı makamdan maaş alınıyor, bunu kabul edemiyorum” dedi. 
Paylaşım sonrasında Kızılay’da ortalık karıştı. Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık ve yönetimi görevden alındı. AK Parti İl Disiplin Kurulu Başkanlığı kararı doğrultusunda partiden de ihraç edilen Kayacık, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. 
“Bu Kararı Veren Zatın Tek Hayali Milletvekili Olmak”
Veteriner hekim kayacık, Muğla’da doğduğunu ve yetiştiğini belirterek, “Partimden ihraç edilme süreci yaşıyorum. Bu işin daha Yüksek Disiplin Kurulu ayağı var. Yanlışa yanlış demek, doğruya doğru demekten daha zor. Doğruları konuştuğum için partiden atılmanın gururunu yaşıyorum.  Bu kararı veren zatın tek hayali milletvekili olmak. Suçumuz ‘bir güreşicinin banka yöneticisi olamayacağını’ anlatan bir twet atmak oldu. Arazi mafyalığı, ya da ihalede yolsuzluk yapmadım. Neresinden bakarsanız bakın ortada siyasi bir emel var. Bugüne kadar elimden geldiği kadar partinin haklarını savundum” dedi. 
“2 Milletvekili Beni Aramadı, Kimden Korkuyorsunuz?”
Kayacık, “Mevcut il başkanı gelsin burada basın toplantısı düzenlesin. 15 dakikada 30 pot kırar. İhraç kararım duyulduğu zaman infial oldu. Sevilenler ve üzülenler oldu. 2 milletvekili arkadaş beni aramadı. Kimden korkuyorsunuz? Muğla’ya korku siyasetini kim getirdi? Bizim sarı öküzümüz Bülent Önüçan, Cavit Karaöz, Esin Atlaş, Emrah Doğu’dur. Ben sarı değil, siyah öküzüm. Muğlalıların silkelenmesi ve kendisine gelmesi geliyor. İki Rizeliye burada at koşturmayın. Yusuflar 30 yılda yetişiyor. Mektup yazmayı bilmeyen bir adamın kararı ile ihraç ediliyorum” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme