Mehmetçikten öğrencilere cevap geldi, rahat uyuyun, abileriniz vatan nöbetinde

Mardin'de vatani görevini yapan Mehmetçikler, Muğla'dan öğrencilerin gönderdiği moral mektuplarına cevap verdi. Mardin İl Jandarma Komutanlığında görevli Mehmetçikler, Muğla'dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle kendilerine mektup gönderen öğrencilere 'Rahat uyuyun, abileriniz vatan nöbetinde! ' cevabını gönderdi. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü' vesilesiyle Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde,  il genelindeki ilkokul-ortaokul ve lise öğrencilerinin, Mardin İl ve İlçe Jandarma Komutanlıklarına göndermiş oldukları mektuplara, Mardin'de vatani görevini yapmakta olan Mehmetçikler, anlamlı ve duygu dolu mektuplarla ve videolarla karşılık verdiler.

  • 529
Mehmetçikten öğrencilere cevap geldi, rahat uyuyun, abileriniz vatan nöbetinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mehmetçiğin öğrencilere cevap olarak gönderdikleri video mesajda şu ifadelere yer verildi; “Sevgili kardeşlerim, bizlere bu mektupları yazan değerli Muğla öğrencileri; Bu mektubu sizlere Mardin’in Nusaybin ilçesinden Suriye sınırına yakın bir noktadan yazıyoruz. Yazdığınız mektuplar elimize ulaştı. Bizi bu mektuplarınızla ne kadar mutlu ettiğinizi, moral ve motivasyon sağladığınızı anlatmak için sizlere bu videoyu hazırladık. Umarım beğenirsiniz. Bizler burada vatanımızın ve yüce milletimizin güvenliği için her türlü zorluğa göğüs gererek hayatımız pahasına görevimizi en iyi şekilde icra ederken ülkemizin geleceği olan sizler de ruhunuzla bizimle burada görev yapmaktasınız. Bunu hissetmek gerçekten tarif edilemez bir duygu. Sizlere sevgilerimizi iletiyor; Ben ve silah arkadaşlarım, komutanlarım adına siz değerli kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sizlerin de derslerinize en iyi şekilde çalışarak vatan sevgisi ile yetişip bu vatana hayırlı birer birey olmanızı diliyoruz. Rahat uyuyun abileriniz vatan nöbetinde.”
Bazı Mehmetçiklerin de öğrencilere duygusal ifadelerin yer aldığı mektupla karşılık verdikleri, Türk bayrağı apoleti, öğrenci adına yazılmış askeri künye, askeri apolet, kitap, ajanda ve kalem gibi hediyeler gönderdikleri görüldü.
Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, öğrencilerin vatani görevini yapan askerlere, yüreğindeki sevgiyi, saygıyı, vefayı ve minnet duygusunu kaleme aldıkları mektuplar gönderdiğini hatırlattı. Öğrencilerin de Mehmetçikten aynı duygularla karşılık almanın sevincini yaşadığını dile getiren Töre, "Hem bizler hem de çocuklarımız çok mutlu olduk. Son derece gurur duyduk. Mektuplar sayesinde vatani görevini yapan askerlerimiz ile geleceğe hazırladığımız öğrencilerimiz arasında gönül köprüsü kurduk. Tüm askerlerimize vatani görevlerinde başarılar diliyor, sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum." ifadesini kullandı.
 

Mehmetçikten öğrencilere cevap geldi, rahat uyuyun, abileriniz vatan nöbetinde
Mehmetçikten öğrencilere cevap geldi, rahat uyuyun, abileriniz vatan nöbetinde

Bakmadan Geçme