MECLİS KAYAKÖY ÜN İSMİNİ KONUŞTU
Fethiye Belediyesi Şubat ayı olağan aylık toplantısı belediye meclis salonunda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında gerçekleşti.
Fethiye Belediyesi Şubat ayı olağan aylık toplantısı belediye meclis salonunda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında gerçekleşti. Meclisin gündem maddeleri içersinde en çok konuşulup tartışılan madde ise Kayaköy’ün isminin “Kayıköy” olarak Keçilerin ise Karakeçili olarak değiştirilmesi için sunulan önerge oldu.
Bu konuda CHP adına meclis üyesi Nalan Nurhat, Ak parti grubundan Turhan Kovancı, Durmuş Arıcan ve Onad Akdu ile Demokrat parti adına ise Mete Atay görüş bildirdiler. CHP’li Nalan Nurhat konuşmasında; Kayaköy’ün isminin değiştirilmemesini ve turizmde Kayaköy isminin bir marka olduğunu Unesco ‘da dahil olmak üzere tüm devlet kurumlarında ki projelerde de bu ismin kullanıldığını söyleyerek Keçiler isminin değişebileceğini ama Kayaköy isminin değişmemesi gerektiğini belirtti. Ak Partili Turan Kovancı ile Demokrat Partili Belediye meclis üyesi Mete Atay benzer açıklama yaparak bu konu hakkında meclisin en az 1 aylık çalışma ve araştırma yapması ve konunun olgunlaşmasını istediler.
Ak partiden Durmuş Arıcan’da konuşmasında Kayaköy halkı bu ismin değişmesini kesinlikle istemiyor, iki aydır bu isim Kayaköy’de gündemde, bunu karıştıran birkaç kişi var, Kayaköy halkı bu ismin değişmesini kesinlikle istemiyor. Kayaköy dünyaya mal olmuş bir isim şeklinde konuştu. Ak Partili Onad Akdu’da söz alarak referandumdan yana olduğunu belirtti, halkın istemediği bir ismi değiştirmemiz uygun olmaz şeklinde görüş belirtti. Belediye Başkanı Behçet Saatcı’da “Bu uzun ve tüm komisyonlarda görüşülmesi gereken bir konu olmaktadır. Bu konu bir dahaki toplantıya kadar görüşülsün. Kent konseyinde de görüşülsün. Kayaköy; Osmanlı arşivlerinde ve mezar taşlarında “Kayıköy” olarak geçmekte. Bende gördüm. Fakat en son noktayı koyacak olan o bölgede yaşayan insanlardır. Gerekirse referanduma kadar gidilsin. Halkın istemediği bir ismi meclis değiştirmesin. Halkın kullanmak istemediği bir ismi meclis değiştirmek isterse o zaman ben tavır koyarım. Ben “karakeçili” ismi de dahil olmak üzere o da görüşülsün ve komisyona ikisini de gönderilim. Eskiden Kestep vardı sonra Eşen oldu. Dont’u Esenköy yaptılar. Bence iyi olmadı. Keçiler ismi de dâhil olmak üzere bu konu hakkında çalışmamızı yapalım.” İfadelerini kullandı. Kayaköy ile ilgili bu gündem maddesi oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi. 2015 Yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısının Karar Özetinin okunması ve oy birliği ile kabul edilmesiyle başlayan toplantıda toplam 6 gündem maddesi görüşüldü.
Gündemin birinci maddesi olan “Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, Maliye Bakanlığı’nın 11 Temmuz 2014 tarihinde yapmış olduğu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği gereğince; 2464 sayılı Kanunun 15 inci maddesindeki ilan ve reklâm vergisi, 21. maddesinin birinci fıkrasının numaralı bendinde yer alan eğlence vergisi, 56. maddesinde yer alan işgal harcı,60. maddesindeki tatil günlerinde çalışma ruhsatı harcı ve 84. maddesinin birinci fıkrasının (3) numaralı bendinde yer alan işyeri açma izni harcına dair tarifelerin tespitine ilişkin düzenlemeler yapılarak, Bakanlar Kurulunca tespit edilmek üzere Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan bazı maktu vergi ve harçların öneri tarifeleri görüşüldü. Öneri tarifeleri ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Saatcı “Son cümleyi vurgulayarak söyledim; bakanlığımız tarafından sadece bizden değil ülkemizdeki bütün belediyelerden bu vergiler ve harçlar ile tarifeler hakkında öneri tarifesi istenmektedir. Bakanlığımız; gelen tüm öneri tarifelerini karşılaştırarak bir karar veriyor ve yasalaştırıyor. Yani bunların nihai kararını verecek olan bakanlıktır” dedi. Meclis üyeleri bu madde ile ilgili olarak toplantı bitiminde komisyon tarafından görüşülmesini istedi.
Gündemin 3. Maddesi; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, 01/07/2014 tarih ve 77 sayılı Belediye Meclis Kararında belirtildiği üzere imara ilişkin konularda hak veren ve hak alan yetkilerin Belediye Meclisinde olması nedeniyle Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde yerleşik alanda kalan parseller için yapı nizamı ve yapı yaklaşma mesafelerinin belirlenmesi talep edildiğinden dolayı 18/12/2014 tarih ve 17370-6223 sayılı dilekçeye konu, Muğla İli, Fethiye İlçesi, Göcek Mahallesi,207 ada 21 nolu parsele ve 12/12/2014 tarih ve 17117-6222 sayılı dilekçeye konu, Muğla İli, Fethiye İlçesi Göcek Mahallesi 146 ada 10 nolu parsele ait yapı nizamı ve çekme mesafelerinin belirlenmesine ilişkin Meclise havaleli 19/01/2015 tarih ve 13891318/310-01-04-66 sayılı yazısı görüşüldü.
CHP Belediye meclis üyesi Recep Şatır söz alarak Göcek’teki arkadaşlarımız bu konunun sezona yetişmesi hususunda ricada bulundular. Zaman kısıtlı olduğu için bu maddenin de toplantı bitiminde komisyon tarafından görüşülmesini istedi. Böylece 2. ve 3. Maddeler toplantı bitiminde yarım saat ara verilerek ilgili komisyonlar tarafından görüşüldü. Meclis toplantısının bitiminde İzmir Büyük Şehir Belediyesinde 20 yıldır teftiş kurulu başkanlığı yapan ve İzmir Büyük Şehir Belediyesi görevlisi olan Hasan Selvi tarafından bir sunum gerçekleşti. Hasan Selvi sunumunda; İlçe belediyeleri ve büyük şehir belediyesinin görevleri hakkında bilgilendirmede bulunarak meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.
Bakmadan Geçme
Muğla’da Üniversiteli genç kazada hayatını kaybetti
Muğla Köyceğiz'de Kadına Şiddet! Yemek Yapmadığı Gerekçesiyle Eşini Komalık Etti
Fethiye’de Kredi Kartları Temel İhtiyaçların Vazgeçilmezi
Marmaris'te gıda zehirlenmesi şüphesi
Yusufca Muhtarı Bulut; “Ahmet Başkanımız Sayesinde Torunlarımız Dahi Su Sorunu Yaşamayacak”
Muğla'da gümrük kaçağı kozmetik operasyonu