'Matematik Kâbus Değil, Eğlencedir'

Matematikte bulduğu yeni sayı sistemleriyle, 2016 yılında Harran Üniversitenin toplanan 'Dünya Matematik Kurulu' tarafından matematik literatürüne, 5. Matematikçi olarak kaydedilen Cengiz Topdemir Fethiye'de konferans verecek.

  • 6041
'Matematik Kâbus Değil, Eğlencedir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaptığı çalışmalarından dolayı 2017 yılında Tokyo’da ‘Bilim İnsanı’ ödülünü alan Cengiz Topdemir, matematiği öğrenmek konusunda da oluşturmuş olduğu sistemle birçok şehrinde ve üniversitelerinde konferanslarına devam ediyor.
‘Matematik Kabusuna Son’ sloganıyla yaptığı konferanslarla öğrencilere, matematiğin çok keyifli bir konu olduğunu anlatıyor. Çok eğlenceli ve keyifli geçen konferanslarında, öğrencilerle birlikte matematiğin çok kolay öğrenildiğini gösteriyor.
Fethiye’de 16 Kasım 2019 günü, saat: 13:00’da Fethiye Belediyesi, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde ‘Matematik Kâbusuna Son’ konferansıyla Fethiyelilerle buluşacak.Topdemir yaptığı açıklamada; “Uzun zamandır Fethiye’de konferans vermek istiyordum. Birkaç gez geldim ve şehri çok sevdim. Fethiyeliler çok candan insanlar. Konferans için gelebildiğimiz için de çok mutluyum. Öğrencilere biraz olsun yardımcı olabilirsek, ne mutlu bana. Ülkemizde birçok şehirde ve üniversitede konferanslarım oldu. Şimdi Fethiyelilerle buluşmanın heyecanını yaşıyorum” dedi.
Matematikte uluslararası bir üne sahip olan Cengiz Topdemir, önceki ay Harvard Üniversitesi’nden de 100 tam puanla, birincilikle mezun oldu. Yüzden fazla kitap yazmış olan Cengiz Topdemir, matematik alanında Japonya’dan Kanada’ya kadar yaptığı çalışmalarıyla da tanınıyor. 


 

   

Bakmadan Geçme