MASKE TAKMAYANLARA 900 TL CEZA

Başta Fethiye olmak üzere Muğla ve ilçelerinde maske takmamanın cezası 900 TL olarak belirlendi. Muğla İli Hıfzıssıhha Meclisi kurul kararıyla 22 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren maske takmayanlara 900 TL para cezası kesilecek.

  • 4526
MASKE TAKMAYANLARA 900 TL CEZA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyada ve Türkiye’de de etkili olan Koronavirüs sebebiyle Muğla İli Hıfzıssıhha Meclis Kurulu maske takma zorunluluğu kararı aldı. Muğla’da koronavirüs tedbirleri kapsamında kesilen cezalar kaymakamlıklara bırakıldığı için 3 bin 150 liraya kadar ceza kesiliyordu. Ancak bu cezalar ilçeden ilçeye farklılık gösteriyordu.

Farklılığı ortadan kaldırmak için Muğla İli Hıfzıssıhha Meclisi dün toplanarak şu kararı aldı:

“ 22 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlarımıza ülke genelinde uygulama birliği olacak şekilde umum, hıfzıssıhha kanununun 282. Maddesi uyarınca 900 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Lütfen maske ve sosyal mesafe kuralına uyalım”

Vatandaşların çoğu uygulamadan memnun olduğunu dile getirirken, büyük bir çoğunluk ise bu kurala halen uymuyor. Maske takan vatandaşların ise doğru kullanmadığı da gözleniyor.  

MASKE TAKMAYANLARA 900 TL CEZA
MASKE TAKMAYANLARA 900 TL CEZA
MASKE TAKMAYANLARA 900 TL CEZA

Bakmadan Geçme