• Haberler
  • Ekonomi
  • Marmaris'te Konut Krizi Derinleşiyor... Kira Fiyatları El Yakıyor!

Marmaris'te Konut Krizi Derinleşiyor... Kira Fiyatları El Yakıyor!

Gayrimenkul uzmanı Fırat Elmacı, Türkiye genelinde emlak piyasasının karmaşık bir yapıya sahip olduğunu belirterek, turizm bölgelerinde bu durumun daha da belirgin hale geldiğini vurguladı. Elmacı, özellikle Marmaris'te konut arzının yetersiz olmasının kira fiyatlarını önemli ölçüde yükselttiğini ifade etti.

  • 1147

Elmacı, "Marmaris'te 1+1 dairelerin kiraları 15-20 bin TL arasında değişiyor. İyi konumdaki villaların kiraları ise 150-200 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Ev sahipleri, bakımsız daireler için bile yüksek kira talepleriyle yatırımcıları ve kiracıları zor duruma sokuyor. 30 yıllık binalarını, yeni binalardaki dairelerle aynı fiyattan kiralamak istiyorlar. Bu durum, bizleri de zora sokuyor" dedi.

Marmaris'te Konut Krizi Derinleşiyor... Kira Fiyatları El Yakıyor!

Marmaris'teki konut krizinin çözümü için şehir planlamasının iyileştirilmesi ve yeni konut projelerinin hızla devreye alınması gerektiğini belirten Elmacı, bölgede gayrimenkul sektöründe ağırlıklı olarak arsa talebinin olduğunu da sözlerine ekledi. Elmacı, "Marmaris’te imara açık arsalar çok sınırlı. Şehir planlaması daha iyi yapılsa, hem Türk hem de yabancı yatırımcıları çekebiliriz. Ancak, konut sıkıntısı ve az sayıda imarlı arsa fiyatların yükselmesine neden oluyor" dedi.
 

Bakmadan Geçme