Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi

Marmaris Kalesi, Marmaris'in tarihi kent merkezinde yer alan ve Marmaris'te gezip görülecek popüler yerler arasında ilk sırada gelen mekânlardan birisi.

  • 3031
Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Marmaris Kalesi, muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini büyülemekte. Marmaris’e hâkim bir konumda olup gündüz ve gece ziyaret edenler için güzel bir gezi olacağı şüphesiz. 


Tarihi
Kalenin ilk olarak İyonlar döneminde (M.Ö. 1044) yapıldığına ve sonrasında da Büyük İskender döneminde yenilendiğine inanılıyor. Marmaris Kalesi, Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1522 Rodos seferi öncesinde tekrar yenilenmiş ve genişletilmiş.
I. Dünya Savaşında ise Fransız donanması tarafından topa tutulmuş ve büyük zarar görmüş. Kale 1970’lere kadar barınma alanı olarak kullanılmış.
Son olarak kale 1980-1990 yılları arasında restore edilerek 1991 yılında müze haline getirilmiş.
Marmaris Kalesi’nden Marmaris koyunun manzarası muhteşem. Burada fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyin.
Kalede toplam 18 adet oda, bir çeşme ve ark bulunmakta. Kalenin 7 tane kapalı alanı var.
Bunlarda 2 tanesi arkeoloji salonu ve 1 tanesi de etnografya salonu olarak düzenlenmiş durumda. Kalan bölümler ise sanat galerisi ve depo olarak kullanılmakta.


Marmaris Arkeoloji Müzesi
Marmaris Kalesi içinde yer almakta. Kalenin 1980-1990 yılları arasındaki restorasyonu sonrasında alan 1991 yılında müze olarak hizmete girmiş.
Müzenin Arkeoloji bölümünde Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait amfora parçalar ile Knidos, Hisarönü ve Burgaz bölgelerinde yapılan kazılarda bulunan çömlek ve cam işi eşyalar, sikke ve süs eşyaları sergilenmekte
Müzenin Etnografya bölümünde ise Osmanlı dönemine ait dokuma işleri, kilim, mobilya, bakır mutfak gereçleri, silahlar ve süs eşyaları sergilenmekte.

Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi
Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi
Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi
Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi

Bakmadan Geçme