Marmaris Belediye Başkanı Ünlü: 'Marmaris değerlerine kavuşacak'
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, 2024 yılı hizmet değerlendirmeleri için Marmaris'te bulunan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. 31 Mart yerel ve mahalli seçimlerin ardından Belediye başkanlığı koltuğuna oturan Ünlü başladığı günden itibaren yapılan hizmetleri aktarıp basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
![Marmaris Belediye Başkanı Ünlü: 'Marmaris değerlerine kavuşacak'](https://i.gercekfethiye.com/c/60/1682x1121/s/dosya/haber/galeriler/1220x686/aw364980_02_1736164519_3pPFcr.jpg)
Marmaris’in en büyük sorunlarından biri olan kaçak yapılar konusundaki soruları da cevaplayan Başkan Ünlü, "Marmaris’te kaçak yapı sorunu çok büyük bir sorun haline geldi. Aslına baktığımızda büyük sorunlar teşkil ediyor. bir an önce imar düzenlemesi şart" diyerek kaçak yapılan su baskını riskini arttırdığı konusuna da dikkat çekti.
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz dönem yıkım kararı alınan Marmaris huzur evi ile ilgili olarak, "Biz geçmiş raporları inceliyoruz. Burada yıkımdan ziyade sağlamlaştırma ve geliştirme aşaması ile ilgili çalışmalara devam ediyoruz. Aynı zamanda beton laboratuvarımız var ve biz orası ile ilgili çalışmalarımızı sıklaştırarak kendi denetimimiz altında incelemeleri sağlamaya çalışıyoruz" sözlerini ifade etti.
‘Borçlarımız duruyor’
Başkan Ünlü, belediye mülklerinin satışı için ihale süreci ile ilgili, "Gerçekten ihaleleri gerçekleştirip satışları yapmamız lazım. Çünkü gerçekten belediyenin çok yüksek bir borcu var. Ve biz bu borcun çok az bir kısmını ödeyebildik. Biz niyetimizden eminiz, o sebeple saklayacağımız ya da gizleyeceğimiz bir konu yok. Şu anda 567 milyon 484 lira güncel borcumuz var. Biz bugüne kadar 125 milyon 375 bin Lira borç ancak ödeyebildik ve dokuz aylık süreçte alacalarımız olan 59 milyon liradan da 31 milyon lira alacak tahsis edebildik" sözleriyle belediyenin borçlarına değinerek ihalenin yapılması gerektiğini vurguladı.
Bakmadan Geçme
![Fethiye'de kamu personeline 'İşaret Dili Eğitimi' başladı](https://i.gercekfethiye.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/fethiye-de-kamu-personeline-is_1738763737_frLW1j.jpg)
![MAKE, depremin ikinci yıl dönümünde Gaziantep'e gidiyor](https://i.gercekfethiye.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/make-depremin-ikinci-yil-donum_1738763101_xS6PqL.jpg)
![2024'te en çok altın alan ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?](https://i.gercekfethiye.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/2024-te-en-cok-altin-alan-ulke_1738761828_My3Pwv.png)
![Olası depremlere Fethiye'de vatandaşların tepkisi! Tedbirler yeterli mi](https://i.gercekfethiye.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/olasi-depremlere-fethiye-de-va_1738760595_0Zgm2k.jpg)
![CHP'li Doğu'dan BİK Genel Kurul Üyesi Köktener'e Tebrik Ziyareti](https://i.gercekfethiye.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/chp-li-dogu-dan-bik-genel-kuru_1738760440_NSlwKm.png)
![Muğla'dan Başkanlar EMITT'e katıldı, düşüncelerini paylaştılar](https://i.gercekfethiye.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/mugla-dan-baskanlar-emitt-e-ka_1738759677_BSaFl1.jpg)