Marmaris Belediye Başkanı Ünlü: 'Marmaris değerlerine kavuşacak'
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, 2024 yılı hizmet değerlendirmeleri için Marmaris'te bulunan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. 31 Mart yerel ve mahalli seçimlerin ardından Belediye başkanlığı koltuğuna oturan Ünlü başladığı günden itibaren yapılan hizmetleri aktarıp basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Başkan Ünlü, Marmaris Belediyesi’ne ait 2024 yılı faaliyetlerini açıklamasının ardından gazetecilerin sorduğu sorulara yanıt verdi.
İlçe merkezindeki kötü görünüm ve kötü kokan dereler ile ilgili soruya yanıt veren Başkan Ünlü, "Merkezde ve tüm kırsalda bulunan dere ağızları ile ilgili bizim yetki alanımız dışında olmasına rağmen elimizden geleni yapıyoruz. Biz ancak geçici çözümler üretebiliyoruz. Geçtiğimiz ay MUSKİ Genel Müdürümüz ile görüştük. Geçici olmayan çözümler için planlamalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Ancak kalıcı çözümler için kurumlara ihtiyacımız var" dedi.
"Önemli olan işlerin aksamaması"
Son dönemin en çok konuşulan konularından biri olan Marmaris Belediyesi’nde işçi çıkarılması konusu ile ilgili Başkan Ünlü, "Şu anda belediyemizde toplamda 900 personelimiz var sahada ve merkezde görevli olarak. Bizim işten çıkarttığımız kimse yok. Kendi istekleriyle çıkanlar ve emekliye ayrılan personellerimiz var sadece. Şöyle söyleyeyim, belediyemizi devir aldığımızda kendi pozisyonu dışında çalışan çok kişi vardı ve bizim sahada çalışacak personele ihtiyacımız vardı. Biz de bu doğrultuda bir analiz yaptık ve kendi alanı dışında çalışan kişileri kendi alanlarına yönlendirdik. Bu doğrultuda bazı personelimiz ayrılmak istedi, bazı personelimiz de 'Evet, doğru, biz kendi alanımızda çalışmalıyız' dedi. Bu doğrultuda herhangi bir personel çıkarma söz konusu değildir. Sözleşmesi yenilenmeyen personeller ile ilgili de şunu söyleyebilirim: Müfettişler tarafından kurumumuz denetlendiğinde müfettişlerin bize ilettikleri bu personeller mevzuata uygun değil. Sözleşmelerinin de yenilenmesi uygun değil denildi. Biz de bu doğrultuda sözleşmelerini yenilememeyi seçtik" sözlerini ifade etti.