• Haberler
  • MARKALAŞMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

MARKALAŞMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından bölgesel sorun ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenen Karaçulha Bölgesel toplantısı, Yaş Sebze ve Meyve Hali'nde üretici, komisyoncu ve işletmecileri buluşturdu. Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıda üreticilerin ve haldeki işletmelerin sorunları ve talepleri ele alındı. Tarım sektörünün tüm yönleriyle irdelendiği bölgesel toplantıda katılımcıların soruları da yetkililer tarafından yanıtlandı.

  • 1930

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı'nın açış konuşmasıyla başlayan bölgesel toplantıya Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya, Muğla Büyükşehir Belediyesi Hallerden sorumlu Zabıta Daire Başkanı Şevket Gülen, Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi Muharrem Akalın, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Türkiye Haller Federasyonu Başkan Vekili Atabey Akgün, Karaçulha Mahallesi Muhtarı Mustafa Gizli, Eldirek Mahallesi Muhtarı Osman Köse, Esenköy Muhtarı Osman Balcı, Çamköy Muhtarı Ahmet Bozkurt, Yakacık Mahallesi Muhtarı Bayram Karataş, FTSO Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Dim, Şevket Süreyya Gürol, İbrahim Erdem, Halil İbrahim Öztürk, FTSO Meclis Üyeleri Adnan Erdoğan, Ahmet Gürsu Özdemir, Erdoğan Erenoğlu, Mustafa Yiğit, Hal Şube Müdürü Engin Özkaya, FTSO 2 Nolu Meslek Komitesi Başkanı Atabey Şahin ile çok sayıda üretici, halde iş yeri bulunan komisyoncu ve firma yetkilisi katıldı.

 

“BÖLGESEL TOPLANTILAR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

 

FTSO Başkanı Osman Çıralı açış konuşmasında FTSO'nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. “Odamız Meslek komiteleri, Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlik beraberlik ruhunu canlandırdık” diyen Osman Çıralı, bölgesel toplantılarla üyelerle birebir iletişime geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Sorunların çözümü için bölgesel güçlerle birlikte hareket etmenin önemine değinen Çıralı, “Projeler üretmek ve kamuoyu oluşturmak üzere her ay düzenli olarak toplanan Turizm Konseyi ile 19 meslek kuruluşunun temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu’nu aktif hale getirilmesini sağladık. Sekretaryasını yürüttüğümüz bu platformların toplantılarına da ev sahipliği yapıyoruz. Her iki platformda da gündeme gelen konuların çözümü için ilgili karar mercileri ile görüşmeler yapılıyor ve lobi faaliyetleri yürütülüyor.” diye konuştu.

 

MARKALAŞMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Bölgeye özgü coğrafi işaret ve markalaşma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Çıralı, “Seydikemer kilimi, Fethiye tahini ve Kaya İnciri için coğrafi işaret çalışmalarına başladık. Fethiye domatesi için bir logo yaptırdık. Film çalışması da devam ediyor. Sadece Fethiye domatesi için değil bölgemizde yetiştirdiğimiz alabalıkları tanıtmak için de film hazırlatacağız.” dedi.

 

“SORUNLARIN ÇÖZÜME İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

FTSO yönetimi olarak en temel hedeflerinin şeffaf yönetim olduğunu kaydeden Çıralı, şöyle devam etti:

“Her ay Meclis toplantılarımızda şirketin hesaplarını tek tek açıklıyoruz.  Komitelerimizle bir aradayız ve komitelerden gelen talepleri ve önerileri dikkate alıyoruz. Son olarak 25 Nisan’da 10 Nolu Komite üyelerimiz, 26 Nisan’da ise 3 Nolu Komite üyelerimiz ile kahvaltıda buluştuk.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizin KOSGEB desteklerinden yararlanıp işini geliştirmek için temsilcilik hizmeti veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana, 198 KOBİ’ye danışmanlık hizmeti verdik.

Üyelerimize kaliteli hizmet sunarak memnuniyetlerini en üst düzeye çıkarmak için uyguladığımız standartlardan ödün vermiyoruz. Bu kapsamda Türk Loydu Vakfı tarafından gerçekleştirilen denetimi başarıyla geçtik ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgemizi yeniledik.

Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar, üyelerimizin iş ve özel yaşamlarında ihtiyaç duydukları hizmetleri daha ucuza alabilmesi için 16 indirim protokolü imzaladık.

Odamızın 2019-2023 yılı stratejik planını meclisimiz, çalışanlarımız, Fethiye'deki ve Seydikemer'deki paydaşlarımız ile bir araya gelerek hazırladık. Bölgemizin hangi alanlarda katkıya ihtiyacı olduğunu tespit ederek, bu konularda neler yapabileceğimizi belirledik. Bu doğrultuda kendimize bir 5 yıllık çalışma planı çıkardık. Üyelerimizden gelen talepleri alıyoruz sonrasında bu talepleri ilgili makamlara iletiyoruz veya hizmetlerimize ekliyoruz. Birlik beraberlik içinde üyelerimizin sorunlarının çözümü için çalışıyoruz.”

 

İNTERNETTE SATIŞ YAPILAMAYACAK”

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden Muhammet Önder Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması İle Depolanması Hakkında Yönetmelik’te 13 Şubat'ta yapılan değişiklikler hakkında katılımcılara bilgi aktardı. Önder, bitki koruma ürünlerinde karekod sisteminin geldiğini artık internetten satış yapılamayacağını önemli vurguladı.

Toplantıda konuşan Türkiye Haller Federasyonu Başkan Vekili Atabey Akgün de 250 işyeri olan Karaçulha halinin büyük ve Muğla için öncelikli bir hal olduğunu belirtti. Tarım sektöründe, üretim girdilerinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Atabey Akgün Haller Yasası’ndaki eksiklere değinerek, “Yeni yasa bir an önce gündeme gelmeli. Üretim için yeni bir yol haritası çizilmesi gerekli. Ayrıca tarımın nasıl geliştireceği, üretici haklarının nasıl korunacağı belirlenmeli. Üretim destekleri ile yaş meyve sebze ticareti ile ilgili sıkıntıları giderilmeli. Hükümet örtü altı üretimde ciddi hibeler veriyor. Türkiye dünyada ilk 7’de, Avrupa’da bir numara.” dedi.

 

Hallerin bağlı olduğu Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Şevket Gülen de bölgesel toplantıda yaptığı konuşmada Muğla bölgesindeki tüm hallerde fiziksel ve alt yapı düzenlemelerinin belli bir program dahilinde yapıldığını söyledi. Şevket Gülen, Karaçulha Hali özelinde, fuar alanı olarak da kullanılabilecek üstü kapalı pazar yeri projenin gündemde olduğunu ifade etti. Halde denetimlerin sürdüğünü belirten Gülen, hal dışındaki denetimlerinin de valilik izni ile mobil araçlarla yapıldığını kaydetti.

 

Toplantıda daha sonra Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya, Muğla Büyükşehir Belediyesi Hallerden sorumlu Zabıta Daire Başkanı Şevket Gülen, Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, katılımcılardan gelen soruları bir bir yanıtlayarak, gelen talepleri de not aldılar.

Bakmadan Geçme