• Haberler
  • Ekonomi
  • Mahfi Eğilmez'den Dikkat Çeken 'Devalüasyon' Uyarısı: Tüm Dengeler Bozuldu

Mahfi Eğilmez'den Dikkat Çeken 'Devalüasyon' Uyarısı: Tüm Dengeler Bozuldu

Ekonomi uzmanı Dr. Mahfi Eğilmez, fahiş fiyatlar ve toplumda artan devalüasyon beklentisine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, faizlerin enflasyonun altına çekilmesinin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Eğilmez, bozulan dengelerin ekonomik, ahlaki ve sosyal bozulmalara yol açtığını vurguladı.

  • 228
Mahfi Eğilmez'den Dikkat Çeken 'Devalüasyon' Uyarısı: Tüm Dengeler Bozuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplumda Devalüasyon Beklentisi Artıyor

Deneyimli ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, toplumda yaygın bir devalüasyon beklentisinin olduğunu belirtti. Eğilmez, kur seviyesinin düşük kalmasının ve bir düzeltmeyle yükselmesinin beklendiğini ifade ederek, esnafın bu duruma paralel olarak fiyatlarını yüksek tuttuğunu söyledi. Fahiş fiyat artışlarına sadece esnafın açgözlülüğünün neden olmadığını vurgulayan Eğilmez, "2021 Eylül ayına kadar esnaf böyle aşırı fiyatlama yapmıyordu. Ancak faizin enflasyonun altına çekilmesiyle birlikte tüm ekonomik dengeler bozuldu" dedi.

Faiz Düşüşü Tüm Dengeleri Bozdu

Eylül 2021 öncesi ekonominin nispeten dengede olduğunu belirten Eğilmez, faizlerin enflasyonun altına indirilmesiyle birlikte ekonomik dengelerin tamamen alt üst olduğunu ifade etti. Bu bozulmanın zincirleme bir etkiye yol açtığını anlatan Eğilmez, "Ekonomiyle birlikte bozduğumuz bütün dengeleri yeniden eski haline getirmeden bu durumdan çıkamayız" dedi.

Ahlaki ve Sosyal Bozulma Zirvede

Mahfi Eğilmez, ekonomik bozulmanın sadece finansal alanda kalmadığını, ahlaki ve sosyal dengeleri de derinden sarstığını belirtti. "Dengelerin bozulması, mevcut ahlak ve yönetim bozulmalarını da zirveye taşıdı" diyen Eğilmez, bozulan tüm bu dengelerin yeniden eski haline getirilmedikçe ekonomik krizden çıkışın mümkün olmayacağını ifade etti.
 

Yorumlar 1
Yunus 16 Eylül 2024 12:19

İyi günler...Bu aralar ARDYZ adlı hisse senedinin adını çok duyuyoruz..tavsiye eder misiniz.? Yapay zeka ve yazılım çok revaçta bu aralar..o yüzden mi acaba?

Bakmadan Geçme