MAHALLE SAKİNLERİNDEN BAZ İSTASYONU EYLEMİ

Tuzla ve Babataşı mahalleleri sakinleri, bölgeye yapılacak olan baz istasyonu için eylem yaptılar. Makrocell adı verilen büyük çaplı baz istasyonunun insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiği bildirildi. Vatandaşlar alkışlı eylemde, 'Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz' diye haykırdılar.

  • 1782
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
MAHALLE SAKİNLERİNDEN BAZ İSTASYONU EYLEMİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; Tuzla Mahallesi Muhtarı Bekir Çalış, Babataşı Mahallesi Muhtarı Emray Yetim ve her iki mahalle sakinleri, baz istasyonunun yapılacağı alan önünde alkışlı eylem yaptılar. Yaşlı, genç ve çocukların da yer aldığı etkinlikte Makrocell adı verilen baz istasyonlarının yerleşim yerlerinin ortasına yapılmasının mümkün olmadığının altı çizildi. Bu büyüklükte baz istasyonlarının Fethiye’de Oyuktepe ve Katrancı-Günlüklü arasında ormanın içinde yer aldığı ifade edilirken; bu alanlarda yerleşim olmadığına dikkat çekildi. Eyleme katılanlar çocuklarının, kendilerinin ve halkın sağlığını tehdit eden baz istasyonunun kurulmaması için mücadele edeceklerini söylediler. 

BAZ İSTASYONU EVLERİN YAKININDA KURULACAK 
Baz istasyonuna yakın mesafede evlerin ve tarımsal üretim alanlarının olduğunu dile getirildi. Tuzla ve Babataşı mahalleleri sakinleri adına açıklamayı okuyan Uğurcan Küçükala, “Öncelikle sağlığımıza sahip çıkmak için buraya toplanmış bütün komşularımıza ve katılanlara teşekkür ediyorum. Buraya toplanmamız, arkamızda yapımına başlanan baz istasyonunun, mahallemize hatta hiçbir yerleşim yerine yapılmaması içindir. Baz istasyonları teknolojinin bir gereğidir. Buna karşı çıkmamız mümkün değil. Ancak bu ölçekte, bu büyüklükte bir baz istasyonunun yerleşim yerinin ortasına kurulması mümkün değildir. Bu tür büyük istasyonlara makrocell adı veriliyor ve yerleşim yeri dışına kuruluyor. Bakın bu büyüklükte baz istasyonunu nerede görüyoruz. Oyuktepe’de var, yakınında yerleşim yok. Katrancı-Günlüklü arasında ormanın içinde var. Yine yakınında yerleşim yok. 
Burada ise 40-50 metre yakınında evler var. Bu, açık açık insan sağlığı ile oynamaktır” ifadelerini kullandı. 

BU İSTASYONU YAPTIRMAYACAĞIZ
İstasyonun yerini kiralayan kişinin de aynı mahallede oturduğunu hatırlatan Küçükala, “Ne yazık ki paragöz şirketler ve arazi sahipleri insan sağlığını hiçe sayarak böyle bir inşaata başlamışlardır. En üzücü olan da burayı baz istasyonu şirketlerine kiralayanların da aynı mahallede oturmaları ve onların da sağlığının tehdit edilmesidir. Hepimiz bu istasyonun buraya kurulmaması için mücadele etmeliyiz. Bunun için ilgili yetkili kim varsa kapısını çalıp derdimizi hep birlikte anlatacağız. Yasalar çerçevesinde bütün hukuki ve demokratik haklarımızı kullanacağız. Bu istasyonu yaptırmayacağız. Ama öncelikle şirket yetkilileri ve arazi sahiplerine buradan seslenmek istiyoruz. Sizin de çorunuz çocuğunuz var. Vicdanlarınıza sesleniyoruz. Bu istasyonu yerleşim yeri dışına taşıyınız” dedi.

BAZ İSTASYONUNA KARŞI ÇIKTILAR 
Tuzla Mahallesi Muhtarı Bekir Çalış açıklamasında, “Tuzla ve Babataşı mahalleleri arasında bu büyüklükte bir baz istasyonu istemiyoruz. Bunun yapılmaması için elimizden geleni yapacağız” derken; Babataşı Mahallesi Muhtarı Emray Yetim, “Baz istasyonunun yapılmaması için Sayın Kaymakamımız için görüştük. Kendileri de bize yardımcı olacaklarını söyledi” şeklinde konuştu. 

Mahalle sakinlerinden Osman Denizli, “Mahallemizin ihtiyacını karşılayan bir baz istasyonu var. Bu büyüklükte bir baz istasyonunu çevremizde istemiyoruz. Yetkili makamların bize yardımcı olmasını istiyoruz” dedi. 

Öğretmen olan Sebahat Şahin, “Burayı kiraya veren kişi ile konuşmak için evine gittim. Yalnız yaylada olduğu için konuyu aktaramadım” dedi. Mahalle sakinlerinden Ali Selvi, “Civarda evler ve tarım alanları var. Bunun çevreye ve insan sağlığına zararlarını herkes biliyor. Mahalle sakinleri olarak bu baz istasyonunu istemiyoruz” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme