Londra Turizm Fuarından dönen Uysal ''2020'den ümitliyiz''

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de Londra Turizm fuarında Fethiye standı açarak bölgemizin tanıtılmasına katkı sağlayan Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal bu fuarın ardından yaptığı değerlendirmede 2020 yılından ümitli olduklarını ifade etti. Uysal 'Thomas Cook'un iflasının ardından Londra Turizm Fuarında önemli tur operatörleriyle görüşme sağladık. 400-500 bin koltuğun ilave seferler konularak kapanmış gözüküyor. Şuanda bunun en büyük belirleyicisi talep olmasıdır' diye konuştu.

  • 1070
Londra Turizm Fuarından dönen Uysal ''2020'den ümitliyiz''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İngiltere Turizm fuarında Fethiye standı açarak bölgemizin tanıtılması için Fethiye’den turizmcilerle yoğun mesai harcayan Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal Londra Turizm fuarını FRT Televizyonuna değerlendirdi. Uysal ‘2019 yılında bölge ve Türkiye hatta Dünya turizmi olarak Thomas Cook’un iflasıyla sarsıldık. Fethiye bölgesi Thomas Cook’un en büyük operasyon yaptığı bölgelerden birisidir. Fethiye olarak oldukça fazla etkilendik. Bu firmanın iflasından dolayı bölge olarak çok ciddi kayıplarımız oldu. Alacaklarımız konusu hukuki bir süreç. Hep birlikte bu süreci takip ediyoruz. Önümüzde 2020 sezonu var, hazırlıklarımız devam ediyor. Londra fuarına Türkiye ve Fethiye olarak katıldık. Londra Turizm fuarında Fethiye standını açtık. Londra’da TUİ, Jet Tui, İz Jet gibi önemli tur operatörleri ile yerel tur operatörleri olan Diana gibi tur operatörleri ile görüşmeler yaptık. Gayet olumlu geçti. Şuanda gözlemlediğimiz Thomas Cook’tan boşalan 400-500 bin koltuğun ilave seferler konularak kapanmış gözüküyor. Şuanda bunun en büyük belirleyicisi talep olmasıdır. Talep olmadıkça firma bu koydukları koltukları diğer ülkelere yönlendirebiliyorlar. İnşallah herşey yolunda gider. Firmalar koydukları bu koltukları doldururlar, biz turizmciler 2020 yılında Fethiye ve Türkiye olarak güzel bir sezon geçiririz’ dedi.
RUSYA PAZARINDA YÜZDE 20’LİK ARTIŞ
Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal ''2020 yılına ümitle baktıklarını ifade ederek Türkiye olarak olumsuz bir gelişme yaşanmazsa gerek İngiltere gerek Rusya ve gerekse Belçika, Hollanda ve Almanya’dan gelecek turistler ile geçen yılki sezonu daha iyi yaşayacağız ümidindeyim'' dedi. Uysal ‘Londra turizm fuarında tur operatörleri ile birebir 5-6 tane operasyon yapan uçak firmaları ile, turizm acentaları ile görüştük. Thomas Cook’tan boşalan bu açığı onlar kapatıyor. Bu gerçekleşirse 2020 yılına ümitle bakıyoruz. Bir de diğer pazarlar var, Rus, Alman, Belçika ve Hollanda pazarları var. Özellikle Rus pazarı ile yaptığımız ilk görüşmelerde tur operatörleri yüzde 15 ile 20 civarında artış öngörüyor. Bu artış bölgemiz açısından çok önemli. Bizim de Fethiye olarak tek İngiliz pazarına bağımlı kalmadan diğer pazarları da çoğaltmamız gerekiyor. Bu pazarları büyütmemiz gerekiyor. Herhangi bir aksilik olmazsa önümüzdeki günlerde Hollanda fuarı, Almanya fuarı ve Rusya fuarlarına da katılacağız bu fuarlarda Fethiye’nin tanıtımını yaparak Turizmimizi geliştirmeye çalışacağız’ dedi.  
ÇİNLİLER YAZ TURİZMİ İÇİN DE ÖNEMLİ
Son günlerde Fethiye’de hemen her yerde Çinli turistlerin bulunduğuna dikkat çeken FETOB Başkanı Bülent Uysal; Çinli turistlerin kış turizmi için Fethiye’ye önemli katkı sağladığını yaz dönemi için de bölgeye beklediklerini ifade etti. Uysal ‘Geçtiğimiz günlerde Çinli medya ekibini Fethiye’de ağırladık. Turizm Bakanlığını Türkiye’ye tanıtımı açısından ülkemize davetli bir heyetti. Rotalarında Fethiye yoktu. Fethiye’nin tanıtımı ile ilgili çekimler yaptılar. Fethiye çinliler açısından önemli bir destinasyon. Özellikle yamaç paraşütü Çinlilerden büyük talep görüyor. Medya grubunun Fethiye’de ağırlanması başarılı oldu. FETOB olarak biz konaklamayı sağlarken belediyemiz ve Ticaret odamız ile TÜRSAB ulaşım, yeme içme gibi ihtiyaçları karşılayıp ağırladılar. Fethiye olarak Çin pazarında büyümek için elimizden geleni yapıyoruz. Çin pazarı için Fethiye şehir için yatak kapasitemiz çok fazla değil. Her tarafta çinli gözükebilir ama çok da fazla bir ağırlık teşkil etmiyor. Kış turizmi için çok önemli ama yaz turizminde de bu pazarı büyütmemiz gerekiyor. Çin pazarı geçtiğimiz yıl 350 bin civarındaydı bu yıl Türkiye olarak 500 bin hedefleniyor. Çin pazarında ısrarcı olmalıyız. Özellikle Çin’den direk uçak sorununu çözmeliyiz. En büyük sorunumuz uçak sorunudur’ diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme