Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'un bileği bükülmüyor 88-89

TBL 3. haftasında zorlu Konya deplasmanında parkeye çıkan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, rakibi karşısında zaman zaman zor anlar yaşasa da mücadeleyi bir an bile bırakmadı ve 'Magic' Erick Neal'in son andaki efsane 3'lüğüyle karşılaşmadan 88-89 galibiyetle ayrıldı.

  • 1244
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'un bileği bükülmüyor 88-89
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Basketbol Ligi’ne kısıtlı bir bütçe ve mütevazı bir kadroyla başlayan (TBL) Lokman Hekim Fethiye Belediyespor fırtına gibi esmeye devam ediyor.Türkiye Basketbol Ligi’nin ilk haftasında başkentte Ankara Anadolu karşısında 101-98’lik galibiyete ulaşan, 2. hafta bu sezon ilk kez seyircisinin karşısına çıktığı maçta ligin en büyük şampiyon adayı olan İzmir ekibi Petkim’i 78-72 ile geçen temsilcimiz; bu defa da ligin bir diğer şampiyonluk adayı Konyaspor’u efsane bir son salise 3’lüğüyle 88-89 mağlup etti.

İki takımın da savunmaya ağırlık vererek başladığı maçta Konyaspor, temsilcimizin kolay sayılar bulmasına izin vermedi. Ribaundlarda ilk dakikalarda üstünlüğü elinde tutan Konyaspor, hücumları iyi kullanamayınca farkı açamadı. Kalan dakikaların dengeli geçtiği ilk çeyreği takımımız 16-17 önde tamamladı. 

İkinci çeyrekte içeri katederek arka arkaya sayılar bulan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor farkı yavaş yavaş açmaya başladı. Yayın gerisinden kaydettiği sayılarla Konyaspor, maçtan kopmadı. Çekişmeli geçen ikinci çeyrekte skor bir ara 35-35 olarak eşitlendi. Son dakikalarda üstünlüğü tekrar eline alan ekibimiz, çeyreği 41-48 galip bitirdi.

Üçüncü periyotta takımımızın savunmadaki hatalarını cezalandıran Konyaspor hem farkı kapattı, hem de çeyreğin bitimine 07:46 dakika kala Tufan Önen’in 3’lüğüyle öne geçmeyi başardı. Başantrenör Alkım Ay’ın oyuna müdahalesiyle molaya giden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor mola dönüşü Sercan Ergin’in 3’lüğüyle mücadelesini sürdürdü. Ekibimiz bu çeyreği de 67-70 önde tamamlamasını bildi. Son çeyrekte mücadele ve çekişme adeta zirve yaptı. Maçın son anlarına kadar karşılıklı basketlerle skorda kopma olmadı. Bitime 23 saniye kala skor 86-86 olarak bir kez daha eşitlendi. Son düdüğe 4 saniye kala Mehmet Özdoğan ile faul çizgisine giden Konyaspor 2’de 2 yaparak 88-86 öne geçti. Son topu alan “Magic” Erick Neal rakiplerinden sıyrılarak son salisede efsane bir 3’lük attı ve ligin bir diğer şampiyon adayı Konyaspor’u da 88-89 ile geçmeyi başardık.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un bu yıl İsrail takımı Hapoel Gilboa Galil’den transfer ettiği2.06’lık Nick Ward, maçta 37 sayı, 8 ribaund ile oynadı.Takımımız bu sezon başında Mamak Belediyesi’nden transfer ettiği, ligin ilk maçında Ankara Anadolu karşısında 25 sayı,  ikinci hafta Petkim karşısında 21 sayı kaydeden 1.78 boyundaki oyun kurucu Erick Neal ise Konya’da skora 16 sayı, 7 ribaund ve 9 asist ile katkıda bulundu.

Halen ligdeki namağlup 3 takımdan birisi olan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, TBL’nin 4. haftasında, 2 Kasım Cumartesi günü saat: 17.00’de, Balıkesir Büyükşehir ile Beşkaza spor salonunda karşılaşacak. Bu haftaki rakibimiz Balıkesir Büyükşehir de Lokman Hekim Fethiye Belediyespor gibi ilk 3 maçını kayıpsız geçti ve lider Yalova Belediye’nin ardından ligde 2. sırada yer alıyor. Balıkesir Büyükşehir bu 3 maçta toplam 219 sayı atarken 202 sayı yedi. Takımın tüm skor yükünü ABD’li oyuncular Mack ile Jefferson çekiyor.TBL puan tablosunda 3. sırada yer alan namağlup Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ilk 3 haftada toplam 268 sayı atarken 258 sayı yedi. Takımımızın en skorer isimleri ise “Magic” Erick Neal ve Nick Ward oldu.
 

Bakmadan Geçme